Mainos

Konkarietsijä Reino kadonneen Eevan jäljillä vesistössä – "Hirveän hitaasti etenee"

Eeva Eskelinen katosi tammikuun 16. päivä Seinäjoella. Tänään etsinnät laajenivat omaisten pyynnöstä vesistöön. 

– Noin kuukausi sitten tuli omaisilta ensimmäinen soitto ja tänään aloitimme Seinäjoella etsinnät vesistöstä, kertoo veneestä konkarietsijä Reino Savukoski.

Eeva Eskelinen on ollut kateissa lähes kaksi kuukautta.

55-vuotias Eskelinen on noin 150 senttimetriä pitkä, vartaloltaan hoikka. Katoamisiltana hänellä oli päällään valkoinen toppatakki ja jalassaan tummat housut, joiden lahkeissa heijastinraidat. Hänellä ei ollut puhelinta mukana.

Eskelisen epäillään lähteneen ravintolasta länteen kohti Joupin kaupunginosaa, jossa hänen kotinsa sijaitsee. Mahdolliset havainnot Eeva Eskelisestä pyydetään ilmoittamaan Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksen puhelinnumeroon 0295440513.

– Omaiset halusivat sulkea pois vesialueen, mutta ei tästä sataprosenttista sulkemista saa. Pitäisi tehdä kuukausi töitä, jotta voisi sanoa, ettei täällä varmasti ole ketään. Tehdään nyt sanotaanko ensiapu, Savukoski sanoo.

Kuvaaminen hidasta

Etsintöjen ensimmäinen päivä alkoi aikaisin aamulla. 

– Koiran kanssa kävin parin tunnin lenkin rautatiesillalla. Parin kilometrin lenkki suunnilleen, jossa kartoitin hajukohteita.

Epätasainen pohja hidastaa tutkintaa. 

– Olemme nytkin veneen kanssa liikkeellä ja kuvaamme tätä pohjaa kahdella vedenalaisella tv-kameralla. Täällä on paljon kiviä, mikä tekee tästä hidasta. Tiesin, että tämä pitää kuvata, koska täällä on paljon kiviä eikä voi hyödyntää viistokaikua.

– Minulla ei ole enää valovahvistinkameroita. Ei ole varaa sellaista hankkia ja tämä on hyvin hidasta normaalikameroilla, Reino Savukoski harmittelee. 

"Tämä on hakuammuntaa"

Etsintöjä tehdään vesialueella lauantaihin asti. 

– Katsotaan, tuleeko uusia havaintoja, jotta etsintöjä voidaan suunnata muuallekin. Tämähän on hakuammuntaa. Ei kukaan ole nähnyt, että hän olisi tänne tullut tai hukkunut. Ei ole jälkeäkään veteen menosta, mutta omaiset haluavat, että vesialue tutkitaan. Maastosta on jo tehty mittavia etsintöjä, eikä sieltä ole löytynyt mitään. 

Etsintöjä Savukoski teki tänään Eeva Eskelisen nuoren omaisen kanssa. 

– Minä ja omainen tässä ollaan. Hän on nuori nainen, joka ei ollut ikinä ajanut venettä, mutta nyt ajaa hyvin. On oppinut aika nopeasti. Huomenna jatketaan taas.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.