Jäljettömiin kadonneen nunnan etsintöjä jatketaan yhä – "Teoreettinen mahdollisuus, että löytyy hengissä"

Heinävedellä jatketaan ainakin vielä tänään Lintulan luostarista tiistaina kadonneen 73-vuotiaan nunnan etsintöjä. Mittavista etsinnöistä huolimatta mitään ei ole toistaiseksi löytynyt.

– Sekä kohdehenkilö- että katoamisympäristö ja se, ettei mittavista etsinnöistä huolimatta ole löytynyt mitään on poikkeuksellista, komisario Sami Joutjärvi kertoo MTV Uutisille.

Tiistai-iltana luostarista lähteneen Irmeli Vuolteen etsintöihin ovat osallistuneet poliisin koirapartiot ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa. Naisen etsintäalue käsittää noin 6–7 kilometrin matkan luostarista paikkaan, jossa naisesta tehtiin viimeinen näköhavainto tiistai-iltana.

Kolme vuorokautta kriittinen aikaraja

Irmeli Vuolle lähti luostarista tiistaina. Hänen kerrotaan menneen katsomaan lähialueella noin kilometrin päässä luostarista riehunutta tulipaloa. Poliisi ei suoranaisesti epäile tulipalon liittyvän katoamiseen.

– Tulipalon liittyminen katoamiseen on mahdollista, mutta ajankohdallisesti täytyy huomata, että viimeiset varmat havainnot hänestä on tehty myöhemmin samana iltana kauempana noin 6-7 kilometrin päässä luostarista.

Joutjärven mukaan ikäisekseen hyväkuntoinen Vuolle tuntee lähialueet hyvin. Liikkumaan tottuneen naisen etsintäaluetta ei voida kuitenkaan loputtomasti laajentaa.

– Teoreettisesti on mahdollista, että henkilö löytyy hengissä. Yleensä kolme vuorokautta on aika, jonka ihminen pärjää ilman vettä, Joutjärvi selvittää.

Katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta.


Lue myös:

    Uusimmat