Kadonnutta nunnaa etsitään yhä – "Kaikki on mahdollista, eikä kyseessä ole mikään urbanisoitunut sohvaperuna"

Heinävedellä etsitään viime kesänä kadonnutta nunna Elisabetia, eli Irmeli Vuolletta vielä tämän päivän ajan.

73-vuotias Vuolle nähtiin viimeisen kerran 11. heinäkuuta kävelemässä Lintulan luostarilta tietä pitkin pohjoiseen. Syksyllä naisen hiusnauha löydettiin samalta suunnalta.

Jutun poliisitutkijan Heikki Hokkasen mukaan etsinnät kohdistetaan havaintojen perusteella nyt luostarista pohjoiseen, kohti Ranta-Kosulan aluetta. Ihmisen löytäminen laajalle ulottuvien metsien keskeltä ei ole kuitenkaan helppo tehtävä.

– Metsäautotieverkosto on alueella melkoinen, ja merkitsemättömiä polkuja riittää, Hokkanen sanoo.

– Sitä ei voi mitenkään arvioida, kuinka kauas henkilö on ehtinyt kävellä. Kaikki on mahdollista. Tottunut kävelijä pääsee hyvinkin pitkälle. Eikä kyseessä ole nyt mikään urbanisoitunut sohvaperuna todellakaan.

Ruumiskoiria Turusta ja Raumalta

Etsinnöissä on mukana poliisin ruumiskoiria ja poliisimiehiä Turusta ja Raumalta saakka.

Jos Vuolletta ei löydetä tänään, katoamisesta tulee pian kuluneeksi vuosi. Syytä katoamiselle ei tiedetä, mutta poliisi ei usko, että siihen liittyisi rikosta. Hokkanen ei kommentoi sitä, katosiko Vuolle omasta tahdostaan.

– Seison poliisina ikään kuin hänen henkilökohtaisten asioidensa portinvartijana, enkä voi julkisuuteen niistä kertoa. Toisaalta henkilökohtaisilla asioilla ei ole etsintöjen kannalta mitään väliä, vaan henkilöä haetaan aina samalla kaavalla.

Lue myös:

    Uusimmat