Yli viikko sitten Ounasvaaralla kadonneesta Tanja Ahven-Posiosta, 49, ei ole löytynyt jälkeäkään – Aviomies: "Kaiken kurjuuden keskellä ystävien tuki antaa voimaa"

Viikko sitten lauantaina kadonneen Tanja Ahven-Posion etsintöjä jatkettiin koko viikonlopun, mutta toistaiseksi 49-vuotiaan naisen olinpaikasta ei ole mitään tietoa.

Poliisin mukaan Ahven-Posio nähtiin viimeksi Rovaniemellä lauantaina 12. tammikuuta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja ei kerro tarkemmin siitä, missä Ahven-Posio nähtiin viimeisen kerran.

– Täyttä varmuutta viimeisestä varmasta havainnosta ei ole, joten en kommentoi tätä sen tarkemmin. Siitäkään ei ole varmaa tietoa, mitä hänellä oli yllään katoamishetkellä, rikoskomisario Mikko Halme Lapin poliisista kertoo.

Aviomies kiittää tuesta

Ahven-Posio on Rovaniemellä tunnettu matkailualan ammattilainen. Hän työskentelee Santa's Hotelsiin kuuluvan Santa's Igloos Arctic Circlen iglupäällikkönä. Työpaikalta ei kommentoida Ahven-Posion katoamista mitenkään.

Ahven-Posiota etsittiin viikonloppuna Ounasvaaran alueelta, mistä hänen autonsa löytyi pian katoamisen jälkeen. Poliisin lisäksi etsintöihin osallistui myös kadonneen omaisia ja vapaaehtoisia.

Ahven-Posion aviomies kiittää kaikkia saamastaan avusta ja tuesta.

– Kaiken kurjuuden keskellä ystävien ja läheisten tuki antaa voimaa, vaitonainen aviomies sanoo MTV Uutisille.

Puoliso ei halua kommentoida vaimonsa katoamista muutoin.

– Poliisi tiedottaa asiasta, hän toteaa.

Ounasvaaran alue on tutkittu

Kalevan mukaan Ahven-Posion auto ja autossa ollut matkapuhelin löytyivät Ounasvaaralta pian naisen katoamisen jälkeen. Auto oli pysäköitynä Lappi Areenan pysäköintialueelle.

Poliisi etsi Ahven-Posiota viiikonloppuna moottorikelkoilla ja koirien avulla Ounasvaaran maastosta.

– Ounasvaaran alue on jo käyty lähes kokonaan läpi. Seuraavaksi pohdimme, miten ja missä etsintöjä kannattaa jatkaa. Todennäköisesti etsintöjä ei jatketa enää Ounasvaaran alueella, Halme kertoo.

Poliisin mukaan Ahven-Posio on noin 165 senttiä pitkä. Hänellä on poliisin julkaisemasta kuvasta poiketen ruskeat hiukset. Hänen katoamishetkellä päällään olleesta vaatetuksesta ei ole tietoa.

Kaksi eri tapausta

Ahven-Posion katoamisen lisäksi rovaniemeläisiä on järkyttänyt perhetragedia, joka tapahtui myös viikko sitten lauantaina eli samana päivänä kuin Ahven-Posio katosi.

Rovaniemeläismies surmasi ensin vaimonsa ja sitten itsensä. Poliisi löysi ruumiit omakotitaloon tulleen kotihälytyksen yhteydessä viikko sitten lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Poliisin mukaan pariskunnan kuolemalla ja Ahven-Posion katoamisella ei ole yhteyttä toisiinsa, vaikka ne tapahtuivatkin samana päivänä.

– Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi minkäänlaista yhteyttä näiden tapausten välillä. Ne eivät ole liitännäisiä toisiinsa, Halme sanoo.

Poliisi ei kommentoi mitenkään keskeneräistä henkirikostutkintaa.

Lapin poliisi pyytää sivullisilta vihjeitä Tanja Ahven-Posion katoamiseen liittyen numeroon 0295 466 250 tai sähköpostitse osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat