Kabulissa isku mielenosoitukseen – kymmeniä kuoli

ISIS iski Kabulissa mielenosoitukseen - 80 uhria 0:23

Afganistanissa Kabulissa tapahtuneen iskun uhriluku on noussut terveysministeriön mukaan ainakin 61:een ja ainakin 207 on loukkaantunut. Äärijärjestö Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi, kertoo Isisiin liitetty verkkosivusto.

Räjähdys sattui keskellä mielenosoitusta, johon oli kokoontunut tuhansia ihmisiä. Protestoijat olivat hazara-vähemmistöryhmän edustajia, jotka vastustavat hallituksen voimalinjasuunnitelmia.

Mielenosoitus oli sujunut pääosin rauhallisesti ennen räjähdystä.

– Rauhanomaiset protestit ovat jokaisen kansalaisen oikeus, mutta opportunistit terroristit olivat soluttautuneet väkijoukkoon ja suorittaneet tämän hyökkäyksen, kommentoi Afganistanin presidentti Ashraf Ghani tapahtunutta lausunnossaan.

Hazarat protestoivat voimalinjan takia myös toukokuussa. Hallituksen kaavailuissa voimalinjan on tarkoitus kulkea keskiaasialaisista Turkmenistanista, Uzbekistanista ja Tadzhikistanista energiaa janoaviin Afganistaniin ja Pakistaniin.

Hazarat kuitenkin haluaisivat, että linja kulkisi läpi köyhän Bamiyanin maakunnan, jossa asuu suuri joukko noin kolmimiljoonaisen vähemmistöryhmän edustajia. Tämä olikin alkuperäinen suunnitelma, jonka hallitus kuitenkin perui.

Hazarat ovat shiiamuslimeihin lukeutuva vähemmistöryhmä, joka on joutunut Afganistanissa usein syrjinnän kohteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat