Mainos

Kaasumittaajina esiintyneet huijasivat vanhukselta rahat törkeästi – "Äitini ei uskalla enää asua yksin"

Länsi-Vantaalla asuvalta vanhukselta vietiin keskiviikkona rahat keskellä päivää kotoa. Huijarit pimpottivat ovikelloa esiintyen pelastuslaitoksen työntekijöinä ja väittivät, että vanhuksen kotona on kaasuvuoto.

Miehet kertoivat vanhalle naiselle, että tarkastavat hänen kotoaan mahdollisen kaasuvuodon. Naisen tytär kertoo MTV Uutisille, että miehet olivat vilkutelleet kylpyhuoneen viemärin päällä valoa ja kertoneet valon osoittavan räjähdysvaaran.

Sitten miehet kehottivat vanhusta pakkaamaan arvoesineensä ja rahansa kiireesti ja lähtemään asunnosta. Huijarit kuitenkin harhauttivat vanhusta niin, että veivät mennessään rahat. Naista he käskivät päivystämään kotona puhelimen ääressä; siihen soitettaisiin, jos pitää poistua räjähdysvaaran takia.

"Äiti oli syvästi järkyttynyt"

Vanhus kuitenkin soitti hätääntyneenä tyttärelleen, joka lähti heti töistä äitinsä luo.

– Äitini oli syvästi järkyttynyt, itkuinen. Mitä muuta voi kuvitella, että 87-vuotias olisi, kun on kuvitellut asioivansa viranomaisen kanssa?

Vanha äiti ei uskalla enää olla yksin kotona. Hän on tyttären mukaan tottunut siihen, että kotona käy vieraita ihmisiä, koska hänellä käy muun muassa kotihoito ja ruokapalvelu – siksi hän ei epäillyt, kun keskiviikkona vieraan näköiset ihmiset olivat hänen ovellaan. 

– Eivät ne rahat, mitkä häneltä vietiin, ole koko asia. Vaan se, että äiti ei ehkä enää koskaan voi asua yksin, tytär suree.

Tyttären mukaan äiti oli säästänyt kotona käteisvaraa pahan päivän varalle.

– Tämä oli ehkä roistoille helppoa rahaa, mutta äidille se ei ole ollut. Hän on aikanaan saanut ne tekemällä rankkaa, fyysistä työtä, tytär sanoo ärsyyntymistä äänessään.

Pelastuslaitos varoittaa huijareista

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos varoittaa Facebook-sivuillaan tapauksesta. Pelastuslaitoksen mukaan vastaavanlaisia tapauksia on ollut elokuun aikana Porvoossa, Sipoossa ja Hyvinkäällä.

Pelastuslaitokselta kehotetaan epäilyttävissä tapauksissa soittamaan pelastuslaitoksen asiakaspalvelunumeroon 09 8394 0000 ja tarkastamaan, ovatko paikalle saapuneet henkilöt oikeasti pelastuslaitoksen työntekijöitä.

Itä-Suomen poliisilaitos tutkii Länsi-Vantaan huijaustapausta. 

Korjattu juttua ja otsikkoa, kyse ei ryöstöstä vaan huijauksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.