Käärijän UMK-kappaleen on spekuloitu olevan kopio saksalaisyhtyeen biisistä – näin artisti vastaa huhuihin

11:29
Käärijä tavoittelee paikkaa Euroviisuissa – Cha Cha Cha -kappale on tällä hetkellä Suomen kuunnelluin

Käärijä vastaa UMK-kappaleensa ympärillä velloviin kopiointihuhuihin.

Käärijän UMK-kappale Cha Cha Cha julkaistiin keskiviikkona 18. tammikuuta. Vauhdikas partymetal-kappale saavutti nopeasti valtavan suosion ja nousi vain muutamassa päivässä Suomen Spotify-listan kärkisijalle.

Osa kuuntelijoista on pistänyt merkille, että Cha Cha Cha -kappale on samankaltainen kuin saksalaisyhtye Electric Callboyn We Got the Moves -biisi. Muun muassa sosiaalisessa mediassa on spekuloitu, onko Cha Cha Cha kopio Electric Callboyn kappaleesta.  

MTV Uutiset Liven haastattelussa vieraillut Käärijä torppaa kopioimiseen ja plagiointiin liittyvät huhut ja sanoo niiden olevan kaukaa haettuja. Hän toteaa, että kappaleiden alussa on muutama saman kuuloinen kohta, mutta samaksi kappaleeksi hän ei niitä lue.

Kappaleet ovat artistin mukaan genreiltään samanlaisia, muttei tämä hänen mukaansa tarkoita niiden olevan kopioita.

– Olemme lähteneet hakemaan fiilistä Rammsteinin musiikista, ja sitten siitä on tullut tuollainen. Jos nyt joku on sitä mieltä, että se on kopioitu, niin sitten se näköjään heidän mielestään on, hän toteaa.

– Ja mahtava homma toisaalta, että [Cha Cha Cha -kappale] kuulostaa Electric Callboyn musiikilta, koska he tekevät hyvää musiikkia, hän sanoo ja lisää, että jokainen saa tehdä asiasta oman tulkintansa.

Yllä olevalla videolla Käärijä kertoo, mihin muuhun tuttuun musiikkiin Cha Cha Cha on rinnastettu. Lisäksi videolla Käärijä kertoo, mitä ajattelee äkillisestä suosiostaan ja miten se voi muuttaa häntä ihmisenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja