Kaapo Kakon yllättävä katsomokomennus nosti esiin suuria kysymysmerkkejä Pohjois-Amerikassa – "Tunteeko hän samoin?"

Videolla kuvaa Tampa Bay Lightningin ja New York Rangersin välisen ottelusarjan ratkaisupelistä.

New York Rangersin Kaapo Kakon tulevaisuus puhuttaa suuresti Pohjois-Amerikassa suomalaishyökkääjän katsomokomennuksen seurauksena.

21-vuotias Kakko seurasi Tampa Bay Lightningia vastaan pelatun ottelusarjan ratkaissutta kuudennetta ottelua täysin yllättäen katsomosta käsin, vaikka otteet kaukalossa olivat olleet pirteitä.

Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant ei suostunut puhumaan Kakon katsomokomennuksesta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, mikä osaltaan kiihdytti keskustelua suomalaisnuorukaisen tilanteesta.

Kakon kolmivuotinen tulokassopimus Rangersin kanssa päättyi tähän kauteen. Käynnissä oleva mystinen tilanne on herättänyt spekulaatiot siitä, nähdäänkö Kakkoa edes Rangersissa tulevalla kaudella.

Kakosta tulee 13. heinäkuuta rajoitettu vapaa agentti, mikä tarkoittaa sitä, että Rangersilla on etuoikeus neuvotella suomalaisen kanssa. Muilla seuroilla on kuitenkin mahdollisuus tehdä Kakolle offer sheet -tarjous, johon Rangersin on vastattava viikon sisällä, mikäli Kakko hyväksyy muualta saamansa tarjouksen.

– Lauantaisen katsomokomennuksen seuraukset ovat tuntemattomia, mutta jos Kakko ei ole solminut jatkosopimusta 13. heinäkuuta mennessä, niin meillä on melko hyvä käsitys siitä, mitä mieltä hyökkääjä oli tästä kaikesta, New York Postin Larry Brooks kirjoittaa kolumnissaan.

Brooksin mukaan Kakko saattaa olla jopa kauppatavaraa, mikäli osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta ennen kuin vapaiden pelaajien markkinat käynnistyvät.

– Jos tilanne ei ratkea 13. heinäkuuta mennessä, Kakon selässä olevan numeron voi korvata "myynnissä" -kyltillä. Jos tuo näyttää väistämättömältä, GM Chris Drurylla on velvollisuus kaupata Kakko kunnollista vastinetta vastaan offer sheetista saatavan kompensaation sijasta, Brooks toteaa.

Viime kaudella vastaavanlainen tilanne nähtiin Montreal Canadiensia edustaneen Jesperi Kotkaniemen kohdalla, joka hyväksyi Carolina Hurricanesin tekemän offer sheetin. Montreal ei ollut halukas vastaamaan Carolinan rahakkaaseen tarjoukseen, joten seuran kärkilupauksiin kuulunut Kotkaniemi vaihtoi maisemaa.

Kakon nykyistä tilannetta on verrattu Kotkaniemen tapaukseen. Montrealia läheltä seuraava The Athletic -toimittaja Arpon Basu otti asiaan kantaa Twitterissä.

– On reilua sanoa, että hänen käsittelynsä pudotuspeleissä oli tekijä, joka sai Kotkaniemen haluamaan allekirjoittamaan offer sheet tarjouksen (dollarien lisäksi). Saa nähdä, tunteeko Kakko samoin, Basu pohtii Twitter-tilillään.

Myös New York Rangersia käsittelevän Blueshirts Breakaway -podcastin isäntä Ryan Mead pohti Kakon mahdollisia tuntemuksia Twitterissä.

– Jos olet Kakko ja sinut on juuri penkitetty ratkaisuottelusta Dryden Huntin ja Ryan Stromen, joka ei kirjaimellisesti kyennyt edes luistelemaan, sijasta, niin kuinka et voi olla pyytämättä muita joukkueita tulemaan nappaamaan sinua, Mead pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat