Kaapo Kakolle huonoja uutisia – jätti jään kesken ottelun

Kolmatta kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava New York Rangersin Kaapo Kakko koki kovia sunnuntaiaamun ottelussa Montreal Canadiensia vastaan.

Kakko loukkaantui jo ottelun avauserässä ja NHL:n verkkosivujen mukaan hän sai ylävartalovamman. Kakko pelasi ottelussa reilut kuusi minuuttia, taklasi kerran ja blokkasi yhden laukauksen. Rangers voitti ottelun 3–1.

Rangersin päävalmentaja Trevor Gallant oli Kakon loukkaantumisesta vähäsanainen. Gallantin mukaan Kakon tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

– On rankkaa, kun joukkue menettää kärkipelaajiaan kesken ottelun, etenkin Kaapon kaltaisia kärkipelaajia. Mutta se on osa peliä. Muut pelaajat saivat vähän enemmän jääaikaa, Gallant sanoi New York Postin mukaan.

Montrealin suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät ottelussa pisteittä. Kauden alun kynnyksellä Montrealiin Winnipegistä siirtynyt puolustaja Sami Niku seurasi ottelun katsomon puolelta. Viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa pelannut Montreal on aloittanut kauden kolmella tappiolla.

Teräväinen ratkaisi päätöserässä

Carolina Hurricanes kävi ryöstämässä pisteet vieraista, kun se voitti Nashville Predatorsin. Carolinan 3–1-voittomaalin viimeisteli Teuvo Teräväinen, kun ottelua oli pelaamatta minuutti ja 12 sekuntia. Teräväinen teki maalinsa, kun Nashville haki tasoitusta ilman maalivahtia.

Suomalaisonnistumisen jälkeen Nashvillen ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg heilutti verkkoa vielä aivan pelin viimeisellä minuutilla. Carolina vei voiton lopulta maalein 3–2.

Teräväisen osuman syötti joukkueen toinen suomalaistähti Sebastian Aho. Carolinan muista suomalaisista Jesperi Kotkaniemi jäi pisteittä, mutta sai peliaikaa 12 minuuttia. Joukkueen suomalaismaalivahti Antti Raanta ei ollut torjuntavuorossa Nashvillessä.

Nashvillen maalivahti Juuse Saros torjui ottelussa yhteensä 29 kertaa. Joukkueen muista suomalaisista hyökkääjät Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen jäivät ilman tehopisteitä.

Barkoville kauden avausmaali

Florida Panthers kaatoi New York Islandersin 5–1. Floridan kapteeni, suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov, teki joukkueensa viidennen maalin. Päätöserän onnistuminen oli Barkovin ensimmäinen maali tällä kaudella.

Floridan sankari oli kanadalaishyökkääjä Sam Bennett, joka teki kolme maalia Islandersin verkkoon.

Floridan Anton Lundell jäi pisteittä, mutta uurasti kaukalossa 15 minuuttia. Sen sijaan Eetu Luostarinen sekä Olli Juolevi olivat katsomossa ja Markus Nutivaara loukkaantuneena.

Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov pelasi lähes 11 minuuttia ja kärsi yhden rangaistuksen.