Roope Hintzistä huima sankari! Detroitissa vietettiin suomalaista mahti-iltaa

Neljä suomalaispelaajaa tehoili Dallas Starsin 5–4-jatkoaikavoitossa Detroit Red Wingsin vieraana jääkiekon NHL:ssä. Roope Hintzistä tuli tähtipaitojen sankari.

Hintz oli alustamassa Starsin 4–4-tasoitusta vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Hänen laukauksensa ponnahti Detroit-puolustuksesta ilmaan, ja Joe Pavelski kirjautti myös syöttöpisteen Jason Robertsonin sutimaan tasoitukseen.

Hintz viimeisteli lopulta ratkaisumaalin jatkoajalla. Joe Pavelski tarjoili hänelle maalin eteen, ja suomalainen jatkoi limpun mailallaan häkkiin. Hintz palkittiin lopulta ottelun ykköstähtenä.

Suomalaisista maalinteossa onnistuivat myös varsinaisella peliajalla maalanneet Dallasin Joel Kiviranta ja Esa Lindell. Kivirannan toisessa erässä kääntölaukauksella maalaaman 2–1-johtomaalin petasivat Miro Heiskanen ja Lindell. Osuma oli Kivirannalle NHL-kauden ensimmäinen.

Lindell tälläsi toisen erän lopussa 3–3-tasoituksen, kun hänen pienestä kulmasta maalille kääntämänsä kuti painui sisään.

Hintz ja Lindell summasivat pisteet 1+1, Heiskanen 0+2 ja Kiviranta 1+0. Vain puolustaja Jani Hakanpää pelasi Starsin suomalaisista tehopisteettömästi.

Dallas majailee läntisessä konferenssissa kymmententenä, Detroit itäisessä yhdeksäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat