Kaalista apua kipuihin? Lue kotikonstit vaivojen hoitoon

Saksalaistutkimus selvittää, voiko niveltulehduksen oireita helpottaa kaalikääreillä. Perinteisesti kaalia on käytetty hoitona nivelkipujen lisäksi esimerkiksi päänsärkyyn ja ylipainoon.


Daily Mail uutisoi saksalaisen Duisburg-Essenin yliopiston tutkimuksesta, joka selvittää auttaako kaali nivelkipuihin yhtä tehokkaasti kuin yleisesti tulehduskipujen hoitoon käytetty diklofenaakkigeeli (esimerkiksi Suomessa tuttu Voltaren).

Tutkimuksessa polven luu-niveltulehduksesta kärsiville potilaille annetaan hoidoksi joko tuoreesta kaaliraasteesta ja vedestä valmistettua haudetta, diklofenaakkigeeliä tai muuta heidän tavallista hoitomuotoaan.


Ei ole tarkkaa tietoa siitä, mihin kaalin vaikutus kipujen lievittäjänä perustuu, mutta kasvis sisältää glutamiinia, aminohappoa, jota on myös reuman hoitoon käytetyssä glukosamiinissa. Tätä yhdistettä esiintyy kehossa luonnollisestikin ja sillä on tärkeä rooli ruston muodostumisessa.


Kaali sisältää glutamiinin lisäksi K-vitamiinia, kaliumia ja kversetiiniä. Luonnonrohtoihin erikoistuneen Earthclinic.com-sivuston mukaan kaalilla on hoidettu perinteisesti useita vaivoja aina imetyksen turvottamista rinnoista eturauhasongelmiin. Esimerkiksi näitä konsteja voi kokeilla kotonakin:

Ylipaino


Sivuston mukaan laihduttajan tulisi korvata yksi ateria päivässä kaalisalaatilla. Kaalin kerrotaan sisältävän viinihappoa, jonka uskotaan estävän hiilihydraattien muuttumista rasvaksi. Ehkä kaalikeittodieetissäkin on siis perää?


Päänsärky


Raa’an kaalin popsiminen voi parantaa päänsäryn, ja on oiva apua myös krapulan hoitoon.


Eturauhasen liikakasvu


Eturauhasen liikakasvu voi aiheuttaa virtsaamisongelmia. Sekoita kaalin lehtiä kiehuvaan veteen ja keitä puolikypsäksi. Kaada puolet vedestä pois ja lisää kaalikeitokseen kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, suolaa ja hieman kumina. Keitä vielä noin kolme minuuttia. Syö kaali ja juo neste, ja toista hoito kerran päivässä.


Haavat


Sterilisoi haava, ja peitä se kaalin lehdillä kahdesti päivässä. Tuoretta, jauhettua kaalia voi myös käyttää haavojen, mustelmien ja esimerkiksi paiseiden hoidossa.


Nivelkipu


Raakaa kaalia kuvataan yhdeksi parhaista kotikonsteista nivelkipujen hoitoon. Kaalia tulisi nauttia raakana ja tuoreena, esimerkiksi joka aamu ennen muuta aamiaista.


Earthclinic.com, Dailymail.co.uk

Kokeile kaalisalaattia – katso ohje!

Kiinnostuitko kaalista? Katso tästä herkullinen kaalisalaatin resepti!

Lisää kaalireseptejä löydät Makuja.fistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja