Tiesitkö? Tuttu vihannes voi helpottaa krapulaa
Krapulaan on etsitty läpi historian lääkettä, mutta voiko perinteinen vihannes auttaa lievittämään kohmelon oireita?
Kaalia on käytetty apuna krapulan lievittämiseen jo antiikin ajoista lähtien.
Sisältää paljon vitamiineja
Varsinkin vihreä kaali sisältää paljon kivennäisaineita ja vitamiineja, kuten kaliumia, rikkiä, klooria, jodia, C-vitamiinia ja B6-vitamiinia. Nämä ravinteet ylläpitävät terveyttä ja hyvinvointia.
TIESITKÖ? Venäjällä on tunnettu jo kauan kaalin helpottava vaikutus kohmeloisiin aamuihin. Kaalista puristetun mehun juomisen on sanottu auttavan oireisiin. Myös säilötty kaali on suosittu krapulalääke.
Parantaa päänsärkyä
Yhdysvaltalaisessa Stanfordin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että kaalin mehu voi parantaa vatsahaavan. Tämän lisäksi kaalissa olevat aineet saattavat auttaa myös krapulan oireisiin.
Koska kaali on kuitupitoista, sen on sanottu imevän alkoholin asetaldehydiä. Kaalin sisältämä maitohappo voi myös lievittää päänsärkyä.
Kaali on erinomaista ruokaa, vaikka ei krapulaa ei olisikaan. Katso, mihin kaikkeen muuhun kaalin on sanottu myös auttavan.
Lähde: Firstpost.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan