Kaakkois-Suomessa verinen vappu: Mies pahoinpideltiin kuoliaaksi, naisia kuristettiin ja ammuttiin kuula-aseella, yksi henkilö löydettiin rappukäytävästä loukkaantuneena – poliisi pyytää vihjeitä tapahtumista

Kaakkois-Suomen poliisin alueella vappu ei sujunut kovinkaan rauhallisesti, vaikka suuria väkijoukkoja ei muodostunutkaan. Poliisi tutkii nyt useampaa törkeää pahoinpitelyä ja muita rikoksia, joista yksi johti yhden ihmisen kuolemaan.

Haminalaisessa yksityisasunnossa kuoli viime perjantain ja lauantain välisenä yönä mieshenkilö törkeän pahoinpitelyn seurauksena. 

– Asunnossa oli juhlittu vappua seitsemän hengen seurueessa. Illan aikana kahden 1980-luvulla syntyneiden haminalaisten mieshenkilöiden välille syntyi riitaa. Pahoinpitelyn seurauksena toinen miehistä kuljettiin Kymenlaakson keskussairaalaan, jossa tämä menehtyi, polisiin tiedotteessa todetaan.

Epäilty otettiin kiinni omasta asunnostaan myöhemmin. Asiaa tutkitaan tällä hetkellä törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Kotkassa poliisi löysi asunnosta kuristetun, elottoman naisen

Haminan naapurikunnassa Kotkassa poliisi sai perjantaina hälytystehtävän yksityisasuntoon, jossa epäiltiin ihmishenkeen kohdistuvaa rikosta.

– Poliisin päästessä asuntoon sisälle, löydettiin sieltä eloton nainen, poliisi kertoo.

Hänessä oli pahoinpitelyyn viittaavia kuristusvammoja. Naista elvytettiin paikan päällä ja hänet kuljettiin hoitoon Kymenlaakson keskussairaalaan.

Poliisi otti asunnosta kiinni 90-luvulla syntyneen miehen, jota epäillään tapon yrityksestä. Uhri oli samanikäinen.

Poliisin mukaan miestä esitetään vangittavaksi alkuviikolla.

Naista uhkailtiin ja ammuttiin kuula-aseella

Imatralla pahoinpideltiin lauantaina noin 30-vuotiasta naista lyömällä ja muun muassa ampumalla häntä kuula-aseella. 

Poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä. Teosta epäillään samalla paikkakunnalla asuvia miestä ja naista, ja heidät on pidätetty.  

– Uhria oli kuljetettu illan aikana henkilöautossa Imatralla ja vaadittu rahaa. Asian selvittely jatkuu kuulusteluissa, poliisista kerrotaan.

Poliisi pyytää vihjeitä pahoinpitelystä rappukäytävässä Kouvolassa

Vappuaaton vastaisena yönä Kouvolan poliisi löysi paikallisesta porraskäytävästä loukkaantuneen miehen makaamasta. Hänellä todettiin vammoja, jotka vaikuttavat ulkopuolisen aiheuttamilta. 

Epäilty pahoinpitely on tapahtunut noin kahden aikaan aamuyöllä torstain 30.4. puolella. Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Kouvolan poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta ja pyytää toimittamaan mahdolliset tiedot rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen numeroon 050 447 9574.

Juttua muokattu kello 12.18: Täydennetty poliisin ensimmäistä sitaattia ja korjattu kirjoitusvirhe toisesta kappaleesta.

Lue myös:

    Uusimmat