Kaakkois-Suomen poliisilla poikkeuksellisen kiireinen joulu – pahoinpitelyitä ja rattijuopumuksia

Kotiin eristäytyminen koronan takia lisää perheväkivallan uhkaa 2:11
Kotiin eristäytyminen koronan takia lisää perheväkivallan uhkaa – tartunnalla uhkaillaan.

Lappeenrannan ja Imatran poliisilla joulu on jatkunut poikkeuksellisen kiireisenä, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni ihmisiä rikos- ja häiriökäyttäytymisen vuoksi enemmän kuin kesäviikonloppuna.

Jouluaattona Imatralla aviomies pahoinpiteli vaimoaan. Mies otettiin kiinni ja pidätettiin pahoinpitelystä epäiltynä. Poliisin mukaan päihteillä on osuutta tapahtuneeseen.

Samana iltana Lappeenrannassa pahoinpideltiin yhtä ihmistä veitsellä asunnossa, uhri toimitettiin sairaalahoitoon. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kaksi henkilöä, jotka pidätettiin tapon yrityksestä epäiltynä. Tapauksesta ei toistaiseksi tiedoteta enempää.

Luumäellä joulun vietto keskeytyi puolestaan pahoinpitelyyn joulupäivän aamuna. Yksi joulunviettäjistä pahoinpiteli yhtä seurueen jäsenistä kuristamalla ja uhkaili muita teräaseella. Poliisi ei tiedota uhrin vammoista. Alkoholilla on osuutta tapahtuneeseen.

Tämän lisäksi poliisi on havainnut joulun aikana useita rattijuopumuksia muun muassa Imatralla, Lappeenrannassa ja Parikkalassa.

Lounais-Suomessa liikenneonnettomuudet vähenivät, rattijuoppoja silti riitti

Lounais-Suomessa liikenneonnettomuuksien määrä on laskenut selvästi viime vuodesta. Poliisi kertoi jouluaamuna, että sen tietoon on tullut seitsemän liikenneonnettomuutta. Viime vuonna vastaavaan aikana määrä oli 21. 

Rattijuopumukseen poliisi on kuitenkin joutunut puuttumaan hieman viime joulua enemmän. Tänä jouluna poliisilla on ollut 27 rattijuopumukseen liittyvää tehtävää, kun vastaavaan aikaan viime vuonna niitä oli 24.

Naantalissa poliisi tutki varhain joulupäivän yönä Muumimaailmassa tehtyä tuhotyötä. Poliisin mukaan Muumimaailmassa toimivan ulkoilmateatterissa oli sytytetty palamaan lavalle kerätty palokuorma. Ulkopuolisen henkilön ripeän toiminnan ansiosta palon vahingot jäivät melko pieniksi.

Poliisin mukaan paikalta oli poistunut tapahtuman aikoihin kolme henkilöä, joista yhdellä oli ollut oranssi takki. Poliisi pyytää havaintoja tuhotyöstä joko sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse Vihje-WhatsAppiin 050  411  7655.

Lue myös:

    Uusimmat