Jyväskylässä kahden alaikäisen hengen vaatineesta rajusta kolarista uutta tietoa: "Moottoripyörä oli ohitellut juuri ennen tapahtumaa"

Tältä näyttää Jyväskylän onnettomuuspaikalla – kynttilöitä tuotu turmaristeykseen 1:25
Tältä näyttää Jyväskylän onnettomuuspaikalla – kynttilöitä tuotu turmaristeykseen

Poliisi on edennyt lauantai-iltana Jyväskylässä sattuneen kuolonkolarin tutkinnassa.

Turmassa kuoli kaksi alaikäistä miestä, kun he törmäsivät valottomalla moottoripyörällä auton kylkeen.

Poliisi on kuullut auton kuljettajaa, mutta ei kerro kuulustelun sisältöä.

– Molempien ajoneuvojen kuljettajia epäillään rikoksesta. Tämän tyyppisissä tapauksissa ei oteta ennakkoasennetta, että jompikumpi on osittain tai kokonaan syyllinen. Oikeusturvasyistä auton kuljettajaa kuullaan epäiltynä, tutkinnanjohtaja Olavi Saunamäki kertoo.

Lukuisia havaintoja

Silminnäkijöitä itse tapahtumaan ei auton kuljettajan lisäksi ollut. Poliisi on saanut kuitenkin lukuisia vinkkejä tapahtumasta ja kuullut todistajina havaintojen antajia.

– Moottoripyörä oli ohitellut juuri ennen tapahtumaa, Saunamäki toteaa havainnoista.

Tutkinnanjohtaja ei arvioi moottoripyörän tarkkaa nopeutta törmäyshetkellä. Viikonloppuna poliisista arvioitiin, että törmäys on ollut raju.

– Alue on neljänkympin aluetta. Lausunnoissa on selvinnyt, että nopeus on ollut ainakin sen yli.

Myös ajoneuvoihin on tehty teknistä tutkintaa, jolla on pyritty vahvistamaan aiemmin saatuja tietoja.

– Haemme tukea tapahtuman kululle.

Poliisi kommentoi Jyväskylästä yleisellä tasolla, että kaksipyöräiset ovat aiheuttaneet ongelmia turma-alueella kesästä lähtien.

– Mopojen pärrääminen on kiusannut aluetta koko kesän ja syksyn. Nytkin sinne kohdistettiin valvontaa, mutta juuri tämä ajoneuvo ei jäänyt poliisin tarkastettavaksi kyseisenä iltana, Saunamäki avaa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja on vaihtunut viikonlopun jälkeen.

Täsmennetty 16.11.2020 klo 19.51: Kyse on moottoripyörästä eikä moposta, kuten yhdessä kohdassa virheellisesti mainittiin. Täydennetty jutun loppuun kello 22.13, että poliisi kommentoi kaksipyöräisten aiheuttamista ongelmista yleisellä tasolla, ei juuri tähän tapaukseen suoraan liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat