Jyväskylän Pupuhuhdan sadistisesta murhasta tuomitulle uusi tuomio julmasta seksuaalirikoksesta – viisi päivää pahoinpitelyä ja nöyryytystä

Jyväskylän Pupuhuhdan murhasta elinkautisen vankeustuomion saanut Jani Pekka Eemeli Kuivalainen tuomittiin Satakunnan käräjäoikeudessa poikkeuksellisen julmasta seksuaalirikoksesta.

Varoitus: Juttu sisältää yksityiskohtaista kuvailua rikoksesta.

Vuonna 1986 syntynyt Kuivalainen tuomittiin aiemmin avopuolisonsa murhasta, jota oikeudessa luonnehdittiin sadistiseksi. Teko tapahtui viime joulukuussa.

Nyt Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi hänet törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta, jotka tapahtuivat vuoden 2018 elo- ja syyskuun vaihteessa.

Monimuotoista ja hirveää väkivaltaa

Oikeuden antamassa julkisessa selosteessa kuvaillaan, että mies oli pitänyt uhria vankinaan viiden päivän ajan. Uhria oli pahoinpidelty lukuisin eri tavoin, mukaan lukien polttamalla tätä tupakalla ja kiehuvalla vedellä. Uhria oli kuristettu, ja tämän suu tukittiin vaatteilla, jonka jälkeen suuhun kaadettiin energiajuomaa aiheuttaen tunteen tukehtumisesta. Uhrille myös juotettiin tatuointimustetta.

Uhri oli myös raiskattu uhaten samalla tappamisella. Tekoja oli useita ja mies tunkeutui uhriin esimerkiksi alueille, joita oli jo poltettu. Osa teoista oli videoitu puhelimella, ja videolle tallentuneiden puheiden perusteella hänen oli tarkoitus julkaista videot ja mainostaa niillä uhrin rahaa vastaan tarjoamia seksuaalipalveluita.

Uhri lopulta pakeni miehen kynsistä.

Yli 40 000 euron korvaukset järkyttävistä teoista

Mielentilatutkimuksessa todettiin miehen olleen tekojen aikana syyntakeinen.

Koska Kuivalaisella oli tilillään jo vanhastaan elinkautinen vankeusrangaistus, ei uusi tuomio muuttanut hänen tuomiotaan.

Kuivalainen määrättiin maksamaan uhrille 22 000 euroa korvauksia kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta ja 25 000 euroa teon aiheuttamasta kärsimyksestä.

3:13
Kuuntele: Pupuhuhdan murhassa surmaajan kaveri soitti hätäkeskukseen ja esitti löytäneensä uhrin sattumalta – katso kuvat rikospaikalta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja