JYP kunnioitti upeasti Naisleijonat-legendan uraa – hienon rajapyykin rikkonut konkarihyökkääjä muisteli kaksikon lämmintä kohtaamista: "Olen siitä ylpeä"

Naisjääkiekkoilun grand old lady Riikka Sallinen vietti juhlailtaa Jyväskylässä JYPin ja Pelicansin välisessä ottelussa, kun Sallisen pelinumero 13 nostettiin Hippoksen jäähallin kattoon.

Ensimmäistä kertaa historiassa myöskään joukkueen miespelaajat eivät saa käyttää jääkiekon lisäksi muun muassa jääpallon ja pesäpallon Suomen mestaruuden voittaneen Sallisen pelinumeroa.

Liigan ikänestori Jani Tuppurainen sai Salliselta aikoinaan 1990-luvun alussa mailan nimikirjoituksella.

– Se maila on jossain Muhoksella vielä tallessa. Olen siitä erittäin ylpeä. Siihen nähden, mitä Riikka on saavuttanut, tämän illan tapahtuma oli hänelle enemmän kuin ansaittua, JYP-laituri Tuppurainen summasi.

Tuppuraiselle JYPin 5–3-voittoon päättynyt ottelu oli hyökkääjän 700:s. Illan tehoilla 0+2 Tuppurainen nousi vain kahden pisteen päähän 500. tehopisteen rajasta.

– Ottelumäärä kertoo, että jotakin on tehty joskus oikein. Hieno sattuma, että oma juhlapeli sattui yhteen Riikan paidan jäädytyksen kanssa. Se Riikan juttu on kuitenkin aika paljon isompi, Tuppurainen muistutti.

Liigan pistepörssin kärkimies Julius Nättinen nakutti jälleen tehot 1+2 kuten teki myös ketjukaveri Miska Siikonen. JYP-puolustaja Jaakko Jokinen puolestaan osui tolppien väliin 74 ottelun tauon jälkeen.

– Mukavaa se on välillä onnistua, mutta tärkeintä on, että joukkue voitti. Ensimmäinen erä oli vähän nihkeä, mutta toisessa oltiin hyvin pelissä kiinni. Kolmannessa erässä taas leikittiin liikaa kiekolla. Pitäisi olla paljon nöyrempi, Jokinen niputti ottelun yhteen.

Lue myös:

    Uusimmat