JYP-taiturin kausi on ollut haastava, oli yli 30 ottelua ilman maalia – "Välillä olen roiskinut tyhjästäkin maalista ohi"

JYP nappasi kolmannen voittonsa putkeen miesten jääkiekkoliigassa perjantaina, kun hurrikaanipaidat löivät KooKoon kotikaukalossa maalein 2–1.

Voitto oli viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevalle JYPille elintärkeä. Kapteeni Toni Kähkönen vei avauserässä vieraat johtoon, mutta JYPin sankariksi nousi väkkärämäinen laitahyökkääjä Jerry Turkulainen, joka iski kaksi maalia päätöserässä.

– Avauserässä meiltä puuttui tunne ja hävisimme kaikki kaksinkamppailut. Hyvin kuitenkin petrattiin toiseen erään ja tehtiin tarvittavat maalit kolmannessa, Turkulainen sanoi.

Turkulainen tahkosi yli 30 peliä ilman maalia, mutta viimeiseen neljään peliin on tullut saman verran kihautuksia.

– Ensimmäisen 20 pelin aikana en edes huomannut asiaa, koska oma peli oli muutenkin niin hukassa. Kausi on ollut haastava. Välillä olen roiskinut tyhjästäkin maalista ohi. Piti vaan jatkaa treeneissä kovaa tekemistä, ja nyt se palkitaan, Turkulainen myhäili.

Jani Tuppurainen sai Turkulaisen toiseen maaliin syöttöpisteen, jonka myötä hän nousi JYPin kautta aikain -tilastossa pisteen päähän kapteeni Juha-Pekka Hytösestä. Hytösellä on 370 tehopistettä JYP-paidassa liigatasolla, Tuppuraisella 369.

– Pitkään olen saanut pelata hienossa organisaatiossa vastuullisessa roolissa. Siinä mielessä tietenkin tuntuu hyvältä. Joukkueen menestys on kuitenkin aina ollut se tärkein juttu minulle, Tuppurainen totesi.



 

Lue myös:

    Uusimmat