Jykevän jenkkiauton suosio löi valmistajankin ällikällä – tuotanto kaksinkertaistetaan

Ford esitteli sähköisen F-150 Lightning -avolavan 4:29
F-150 Lightning on Fordin ensimmäinen täyssähköinen avolava. Katso videolta, millaisesta järkäleestä on kyse.

Täyssähköiselle avolavalle näyttää olevan kysyntää rapakon takana.

Yhdysvaltain Ford aikoo kaksinkertaistaa F-150 Lightning -avolavan tuotantotavoitteen kovan ennakkokysynnän vuoksi. Kyseessä on amerikkalaisten suosiman ison avolava-auton täyssähköinen versio.

– Fordilla ollaan iloisesti yllättyneitä Lightningin kysynnästä, kertoo nimettömänä pysyttelevä lähde uutistoimisto Reutersille.

Auto tulee markkinoille vasta ensi vuonna, mutta Fordilta on kerrottu, että siitä on tehty jo 120 000 ennakkotilausta. Alun perin tavoitteena oli, että esimerkiksi vuonna 2024 Lightningeja valmistettaisiin 40 000 kappaletta, mutta nyt luku on nostettu 80 000:een.

Reutersin mukaan Ford on investoimassa lisärahaa sähköavolavan tuotantoon noin 850 miljoonaa dollaria, eli noin 722 miljoonaa euroa.

Ford investoi sähköön kymmeniä miljardeja

Autoalan analyytikot ovat suhtautuneet epäillen ikonisten isojen pick-upien sähköistämiseen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että yritykset ovat innostuneet hankkimaan sekä niitä että täyssähköisiä pakettiautoja pienentääkseen hiilijalanjälkeään.

F-150 Lightningin tuotantotahti on vielä ensi vuonna rauhallinen: autoja on tarkoitus valmistaa 15 000 kappaletta, mutta jo vuonna 2025 niitä on tarkoitus tehtailla lähemmäs 160 000. Vuoden 2025 lopulla Lightningista on tulossa jo uudistettu versio.

Toukokuussa Ford laskeskeli, että se investoi sähköistämiseen vuoteen 2030 mennessä yli 30 miljardia dollaria, eli noin 25,5 miljardia euroa.

Myös General Motors, Tesla ja Fordin osittain omistama Rivian ovat tuomassa markkinoille täyssähköiset avolava-autot.

Lue myös:

    Uusimmat