Juuse Saros muurina maalilla – Carolina jäi nollakerhoon

Nashvillen maalivahti Juuse Saros torjui 35 kertaa Bostonin kaatuessa 2-1.

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes kärsi kirvelevän tappion vierailemassa olleelle Tampa Bay Lightningille. Tampa Bay otti isännistä yksipuolisen 4–0-voiton toisen ja kolmannen erän vahvalla suorittamisellaan.

Suomalaismaalivahti Antti Raanta oli poissa pelistä alavartalovamman vuoksi, ja Carolinan maalia vahti venäläispelaaja Pjotr Kotshetkov.

Carolina on liigan itäisen konferenssin kakkossijalla Boston Bruinsin perässä.

Bostonin vieraana ollut Nashville Predators voitti ottelun 2–1. Nashvillen maalilla vahtinut Juuse Saros torjui 35 kertaa.

Suomalaiset syöttivät Philadelphian voittaessa Montrealin

Philadelphia Flyersin voittaessa vierailleen Montreal Canadiensin 3–2 suomalaiset pääsivät tehopisteille molemmin puolin kaukaloa. Philadelphian Rasmus Ristolainen syötti Morgan Frostin avausmaalin toisessa erässä ja Montrealin Jesse Ylönen joukkueen toisen maalin, jonka teki Rafael Harvey-Pinard kolmannen erän lopulla.

Toisaalla maalisadetta nähtiin Detroit Red Wingsin ottaessa 7–4-voiton vierailleesta Pittsburgh Penguinsista. Ottelussa Pittsburghin Mikael Granlund pelasi noin 14 minuuttia ja Detroitin Olli Määttä yli 18 minuuttia.

Vastaava isännän voitto nähtiin New York Rangersin kaataessa Columbus Blue Jacketsin 6–2. New Yorkin Niko Mikkola pelasi vajaat 22 minuuttia ja Kaapo Kakko reilut 12 minuuttia.

Kapanen syötti ja St. Louis voitti jatkoajalla

St. Louis Blues voitti vierailleen Vancouver Canucksin jatkoajalle venyneessä koitoksessa 6–5. Ottelussa St. Louisin Kasperi Kapanen syötti toisessa erässä seuransa viidennen maalin, jonka teki Pavel Butshnevitsh.

Tilanne oli tuolloin 5–2 ja St. Louisin voitto näytti olevan jo plakkarissa. Vancouver kuitenkin yllätti loppuottelun maalikimaralla, joka huipentui tasoitukseen kolmannen erän viimeisellä minuutilla. Jatkoajalla ottelun voitti St. Louisille tshekkihyökkääjä Jakub Vrana.