Kai Mykkänen kommentoi Rydmanin mahdollista pääsyä takaisin kokoomuksen ryhmään: "Palaamme, jos kokonaisharkinta muuttuu"

Wille Rydmania ei syytetä raiskauksesta –"Tämä on ollut henkilökohtaisesti hirvein vuosi" 3:40
Katso videolta Wille Rydmanin haastattelu syyttäjän päätöksestä. Näin hän kommentoi myös Helsingin Sanomien toimintaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ei vielä ota kantaa puolueen kansanedustajan Wille Rydmanin mahdollisuudesta palata ryhmään.

Syyttäjälaitos kertoi tänään, ettei Rydmania vastaan aiota nostaa syytteitä. Rydmanin epäiltiin syyllistyneen raiskausrikokseen keväällä 2015.

– Palaamme, jos kokonaisharkintamme epäasiallisen käytöksen takia menetetystä luottamuksesta Rydmanin kohdalla muuttuu. Poliisi ja syyttäjä tutkivat rikosvastuuta, ja sen yhteydessä syntyvät selvitykset ovat luottamusta arvioitaessa yksi lähde. Tutustumme tähänkin syyttäjän päätökseen, Mykkänen kertoo STT:lle lähettämässään tekstiviestissä.

Hän ei kommentoi asiaa pidemmin.

Helsingin Sanomat julkaisi kesäkuussa artikkelin, jossa useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Artikkelin julkaisun jälkeen Rydman erosi kokoomuksen ryhmistä eduskunnassa ja Helsingin kaupunginvaltuustossa. Rydman on perustanut eduskunnassa henkilökohtaisen ryhmän.

Rydman ei myöskään itse ottanut kantaa siihen, milloin kokoomuksen ryhmät eduskunnassa ja Helsingin valtuustossa mahdollisesti käsittelevät hänen jäsenyyttään.

– Näiden asioiden ennakointi vielä tänään ei varmaankaan ole ajankohtaista, mutta ehkäpä sitten vähän myöhemmin, hän sanoi toimittajille eduskunnassa perjantaina.

Syyttäjät katsovat, että keskusrikospoliisin (KRP) tekemän esitutkinnan perusteella ei ole todennäköisiä syitä epäillä Rydmania rikoksesta. Rydman on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Lue myös:

    Uusimmat