Jussi Niemi seurasi läheltä Matti Nykäsen ylä- ja alamäkiä – yksi asia ihmetytti suomalaisten käytöksessä mäkihyppylegendaa kohtaan

Ystävä muistelee vuosi sitten kuollutta Matti Nykästä – ihmetteli joskus suomalaisten käytöstä Mattia kohtaan 6:40

Muusikko Jussi Niemeä ja edesmennyttä mäkihyppylegendaa yhdisti musiikki. Mäkihyppylegenda Matti Nykänen kuoli yllättäen viime vuonna, 4. helmikuuta. Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias.

Nykänen totuttiin näkemään lööpeissä urheilu-uransa jälkeenkin – niin hyvässä kuin pahassa. 

Nykänen siirtyi pian uran lopettamisen jälkeen musiikki-alalle. Sen kautta hän tutustui vuonna 1992 muusikko Jussi Niemeen. Siitä asti aina Nykäsen kuolemaan saakka kaksikkoa yhdisti yksi asia. Se oli musiikki. 

1990-luvun alussa musiikkimoguli Ilkka Vainio pyysi Niemeltä, voisiko hän tehdä levyn mäkihyppyuransa juuri uransa päättäneelle Nykäselle. Niemi oli lopulta ainoa, jonka kanssa mäkikotka suostui tekemään yhteistyötä, sillä hän oli lähtenyt aiemmin muilta studioilta ovet paukkuen.

Niemi ja Nykänen elivät hyvin erilaista elämää, mutta silti heidän välillään oli syvä luottamus. Niemen perheen kodin ovet olivat aina avoinna mäkikotkalle, paitsi humalassa. 

– Meillä oli hyvin luottamuksellinen suhde. Pari kertaa hän tuli humalassa luokseni, silloin juteltiin pihalla, Niemi kertoo MTV Uutisille. 

Nykäsen elämä oli hyvin värikäs, jonka käänteitä sai lukea lööpeistä. Suomalaisten silmiin mäkikotkan elämä saattoi näyttää hyvin erilaiselta kuin ihmisen, joka seurasi läheltä Nykäsen elämän ylä- ja alamäkiä. 

Nykänen tunnettiin koko kansan Mattina ja hänet tunnistettiin joka paikassa. Niemi kertoo MTV Uutisten haastattelussa muun muassa siitä, miten suomalaiset käyttäytyivät usein mäkihyppylegendaa kohtaan. Katso haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat