Mainos

Matti Nykäsen ja viime vuonna menehtyneen Mike Sierran ystävyys oli myrskyisä – välillä nyrkit heiluivat

2:07
Antero Mertaranta muistelee Matti Nykästä.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä menehtyneen Matti Nykäsen taustalla vaikutti 1980- ja 90-luvulla managerina tunnettu Mike Sierra.

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen ja kohumanagerina tunnettu Mike Sierra, oikealta nimeltään Mikko Senilä, tunnettiin aikanaan hurjista tempauksistaan. He tutustuivat 1980-luvulla Jyväskylässä.

Nykäsen mukaan Senilä oli eläväinen persoona, jolla oli hyvät yhteydet sekä muihin viihdetaiteilijoihin että median edustajiin. Noista yhteyksistä koitui Nykäselle harmiakin.

– Olihan minulla vaikeita aikoja silloin urani loppumisen jälkeen. Ja kyllähän Mike tuki minua, mutta joskus väärällä tavalla, kun hän meni kertomaan asioita lehdistölle – olkoonkin, että humoristisesti, Nykänen totesi Seiskalle.

Nykäsen mukaan hänellä ja Senilällä oli hyvä ja humoristinen ystävyyssuhde, ja toisinaan lehtijutut naurattivat. Välillä Senilän paljastukset menivät kuitenkin liian pitkälle. Syksyllä 1993 Nykänen tunnusti Seiskassa lyöneensä Senilää jyväskyläläisessä pubissa, koska tämä oli myynyt mäkikotkasta paljastuksia julkisuuteen.

Nykänen ja Senilä riitautuivat 2000-luvun alussa, eivätkä enää sen jälkeen olleet tekemisissä. Vuonna 2013 Senilä kertoi Iltalehdelle, ettei ole ollut Nykäsen kanssa puheväleissä moneen vuoteen.

Vuonna 2006 ilmestyi Nykäsen elämästä kertova Matti-elokuva, jossa nähtiin Senilään perustuva häikäilemätön managerihahmo Nick Nevada. Nykäsen mukaan hahmo oli vahvasti värittynyt, eikä kuvastanut todellista Senilää.

– Sen hahmon kohdalla fiktiota oli paljon, ja se harmitti kovasti Mikeä. Esimerkiksi tällaiset käsikirjoitetut lauseet, kuin ”Et uskalla!” eivät pitäneet oikeasti paikkansa. Hän ei ikinä sanonut minulle niin, Nykänen kertoi Seiskalle.

Vaikka Senilää tituleerattiin julkisuudessa Nykäsen manageriksi, Nykäsen mukaan se ei pitänyt paikkaansa.

– Hän ei ikinä ollut mikään managerini. Se oli lehtien ja hänen itsensä keksimä juttu, Nykänen sanoi Seiskalle Senilän kuoleman jälkeen.

Senilä menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 30. heinäkuuta 2018. Hän oli 77-vuotias. 

Lähteet:Seiska, Iltalehti

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja