Sanoittaja Ile Vainio muisteli Matti Nykäsen viihdeuraa: "Moni kohuista oli varta vasten rakennettu"

7:58

Ile Vainio muisteli edesmennyttä Matti Nykästä Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Tuottaja ja sanoittaja Ile Vainio puhui tämän aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä lämpimästi edesmenneestä Matti Nykäsestä. Vainio kehui legendaarista mäkikotkaa ja viihdetaiteilijaa erittäin reiluksi, mukavaksi, huumorintajuiseksi ja kiltiksi ihmiseksi.

Vainion ja Nykäsen yhteistyö sai tuulta siipiensä alle vuonna 1991, kun Vainio kuuli Nykäsen ja kitaristi-säveltäjän Jussi Niemen tehtailemaa tuotantoa.

– Kuuntelin biisit puhelimen kautta ja sanoin, että tämähän toimii. Biiseissä oli ehdottomasti ainesta levyyn, Vainio sanoo.

Albumi Yllätysten yö julkaistiin seuraavana vuonna. Lehdistötilaisuudessa Helsingin Kisahallissa suorastaan kuhisi median edustajia.

– Olen ollut julkaisemassa satoja albumeita, mutta missään en ole nähnyt niin paljon toimittajia, heitä oli ulkomailta asti, Vainio muistelee.

Nykäsellä oli myös kyseenalainen maine, ja lööppejä nousi milloin mistäkin. Vainio haluaa kuitenkin korostaa, että moni kohuista oli varta vasten rakennettu.

– En esimerkiksi koskaan nähnyt Matin esiintyvän humalassa, vaan hän oli aina huippuiskussa.

Entä ymmärsikö Nykänen itse, minkälaisen vaikutuksen teki suomalaisiin?

– Matti oli ainutlaatuinen urheilija ja viihdyttäjä. Hän kyllä ymmärsi oman arvonsa, mutta oli hyvin vaatimaton kaveri. Hän antoi meille kaikille iloa paitsi urheilijana, myös viihdetaiteilijana, Vainio sanoo lämpimästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja