Mainos

Jussi Halla-ahon ja Simon Elon vaikeat välit: "Ei ole ollut minkäänlaista kontaktia näiden tapahtumien jälkeen"

MTV:n SuomiAreenassa koettiin jäätävä lavan vaihto, kun ensin Purje-lavalla nähtiin Perussuomalaisten puoluepäivä ja sen jälkeen lavalle astui heti perään Perusuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautunut Uusi vaihtoehto -ryhmä, joka havittelee puolueeksi nimeltä Sininen tulevaisuus.

Oman osuutensa jälkeen Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi hänen ja Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon välejä.

– En sanoisi, että olemme juuri minkäänlaisissa väleissä. Meillä ei ole ollut minkäänlaista kontaktia näiden tapahtumien jälkeen, mutta sitä ennen hän kyllä otti minulta vuosikausia tukea vastaan erilaisilla tavoilla ja pyrki kopioimaan niitä teemoja, joilla itse olen tehnyt politiikkaa 10 vuoden ajan, Halla-aho sanoi.

Eli ette ole puheväleissä?

– No emme ole mitenkään tiiviissä väleissä olleet ennen tätäkään, mutta en osaa tähän kysymykseen vastata. Ei ole ollut minkäänlaista kontaktia.

Mutta tervehditte, kun kohtaatte?

– Näin minä pyrin kaikkien tuntemieni ihmisten kanssa tekemään.

Puolueen jakautumisen jälkeen on nähty jonkin verran loikkaamisia. Halla-ahon mukaan paluumuuttajia saattaa tulla kun vaalit lähestyvät.

– Tuskin meiltä kukaan lähtee, meillä on erittäin hyvin yhteenhitsautunut eduskuntaryhmä. Puolueen tasolla taas on ollut erittäin vähän loikkauksia.

–  Luulen, että kun näiden ihmisten tilanne alkaa käydä ilmeisen epätoivoiseksi vaalien lähestyessä, siellä varmaan halukkaita palaajia olisi, mutta kyllä se aikaikkuna on kiinni. En usko, että eduskuntaryhmä haluaa ottaa ketään näistä ihmisistä takaisin.

Perussuomalaisten puoluepäivässä käsiteltiin vihapuhetta ja puhuttiin suomalaisen median toiminnasta.

53:49

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.