Milloin laitat perussuomalaisten rasistit kuriin, Jussi Halla-aho? Näin puoluejohtaja vastasi

Haastattelussa Jussi Halla-aho 8:53
Jussi Halla-aho oli MTV3:lla Vappu Pimiän ja Marja Hintikan haastattelussa.

MTV3:n Vappu ja Marja Livessä perussuomalaisten puheenjohtajalta Jussi Halla-aholta tentattiin puolueen suhtautumisesta rasismiin. Lisäksi Halla-aholta kysyttiin, millaiset suhteet hänellä on perussuomalaisten johdosta väistyneeseen Timo Soiniin (sin).

Haastattelussa Halla-aholta kysyttiin, miksei hän laita rasistisia rähinöitsijöitä kuriin perussuomalaisessa puolueessa. Esimerkiksi viimeksi tällä viikolla kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) toivotti vaalimainoksessaan maahanmuuttajat ulos Suomesta.

Jussi Halla-aho vetosi siihen, että perussuomalaisissa on 10 000 jäsentä, eikä tällaista ihmismäärää voi kontrolloida.

– Ei tule sellaista päivää, ettei kukaan missään koskaan sanoisi mitään tyhmää. Mutta kun politiikassa ollaan, niin sitten tällaiset vähemmän harkitut heitot tarjoavat työkalun poliittisille vastustajille, mitä pyritään hyödyntämään.

Halla-aho sanoo, että jos hän irtisanoutuisi ihmisistä ja heidän tekemisistään aina kun käsketään, ei hän lopulta ehtisi tekemään mitään muuta.

– Tämä on elämän ja maailman ominaisuus, että ihmiset puhuvat välillä vähemmänkin älykkäitä asioita.

Soini ja Halla-aho eivät ole väleissä

Juontaja Marja Hintikka kysyi Jussi Halla-aholta myös viime vuosien kuuluisimmasta poliittisesta isänmurhasta. Halla-aho valittiin kesäkuussa 2017 perussuomalaisten puheenjohtajaksi, eivätkä niin sanotut soinilaiset aktiivit saaneet yhtään merkittävää paikkaa puolueesta.

Soini ja 19 muuta perussuomalaista kansanedustajaa lähtivät alle viikkoa myöhemmin perussuomalaisista. He perustivat ryhmän, josta tuli myöhemmin puolue nimeltä sininen tulevaisuus.

Halla-ahon mukaan hän ja Soini eivät ole olleet kanssakäymisissä perussuomalaisten hajoamisen jälkeen.

– Emme me ole koskaan Timon kanssa olleet erityisen läheisiä, ja viimeisen puolentoista vuoden aikana ei ole ollut minkäänlaista kanssakäymistä. Ei ole varmaan suuntaan eikä toiseen tarvettakaan sellaiseen, Halla-aho sanoi.

Korjattu 29.3.2019 kello 9.43: korjattu ingressistä kohta, jonka mukaan Soini olisi syrjäytetty perussuomalaisten johdosta. Soini itse päätti olla asettumatta ehdolle.

Lue myös:

    Uusimmat