Juontaja Sanna Kiiski: En itse pidä isoista tilaisuuksista

Sanna Kiiski ei tunnustaudu häähulluksi. Juontajan pestin kesän odotetuimmissa kuninkaallisissa häissä on silti mieluinen.

Sanna Kiiski kertoo, ettei hän ole ikinä haaveillut perinteisistä prinsessahäistä. Juontaja on tuumannut, ettei koko naimisiinmeno ole ylipäätään hänen juttunsa.

− En pidä isoista tilaisuuksista ja huomion keskipisteenä olemisesta. Omissa häissäsi olet vastuussa juhlista. Miettisin varmaan koko ajan, että riittävätkö juomat ja sujuuko kaikki hyvin. Hirveä stressi! Kiiski kertoo nauraen.

Ajan myötä mielipide on kuitenkin hieman muuttunut. Juontaja on alkanut ymmärtää naimisiinmenon hyvät puolet lain kannalta.

− Voisin mennä naimisiin maistraatissa tai vaikka Las Vegasissa. Ja kuninkaalliset häät ovat tietysti aivan oma juttunsa, Kiiski painottaa.

Rakkaus kuin elokuvaa

Kruununprinsessa Victorian ja Danielin häiden kohdalla Kiiskiä viehättää monen muun lailla kaksikon ainutlaatuinen rakkaustarina.

− Heidän liittonsa on tämän päivän rakkaussatu, johon jokainen meistä voi samastua. Se on kuin elokuva: tavallinen poika saa prinsessan.

Kiiski muistuttaa, että satumaisen tarinan mukana kulkee realismi, joka vaatii paljon tulevan kuningattaren puolisolta.

− Teet uhrauksia rakkauden suhteen, asemasi ei muutu enää koskaan; olet julkisuudessa aina kakkonen, juontaja kuvaa Danielin asemaa.

− Tämä asettaa paineita yksityisessä suhteessa sille, että nainen osaa ottaa huomioon tämän, Kiiski viittaa Victorian rooliin.

Kiiski uskoo, että Victoria ja Daniel selviävät liittonsa mukanaan tuomista haasteista. Kaksikko edustaa toisen polven kuninkaallisia, jotka menevät rakkaudesta naimisiin - heitä edeltävät tässä vain Victorian vanhemmat, kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia.

− Victoria katsoo asemastaan huolimatta Danielia ylöspäin. Tämän huomaa heidän haastatteluistaan, Kiiski sanoo vakuudeksi sille, ettei Danielin kohtalo ole tossun rooli.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja