Mainos

Juomavesi ehtyy Thaimaan lomakohteista - vesipulloissa jo ostorajoituksia

Thaimaan pääkaupunkia Bangkokia piinaavat tulvat alkavat aiheuttaa ongelmia myös maan eteläisissä lomakohteissa. Esimerkiksi suomalaisten suosimassa Phuketissa monista elintarvikkeista on pulaa. Pahin puute on juomavedestä.

– Toistaiseksi me olemme ainakin pärjänneet hyvin, koska vesi ei ole loppunut, sitä on vain hieman metsästettävä. Isoissa supermarketeissa ei ole myyty suosimiamme kuuden litran vesikanistereita kohta kahteen viikkoon, eikä pienemmissäkään kaupoissa ole enää kuin 1,5 ja 0,5 litran pulloja, miettii yliopistossa Phuketissa opiskeleva Antti Säynätkari.

Vesipula on kuitenkin johtanut jo jonkinlaiseen hamstraukseen. Vettä otetaan mukaan, kun sitä löytyy.

Vesipulloihin kertaostorajoituksia

– Veden myyntiä ei vielä vähän aikaa sitten säännöstelty lainkaan, mikä johti tietenkin hamstraamiseen. Nyt kauppoihin on tullut erisuuruisia kertaostorajoituksia.

Monissa Phuketin kaupoissa on saatavana enää puolen litran pulloja, kertoo Antti Säynätkari.

Veden lisäksi monista muistakin tärkeistä elintarvikkeista on pulaa.

– Pulloveden lisäksi maitohyllyt ovat olleet tyhjillään monissa suurissa marketeissa. Myös mehua, tonnikalaa, riisiä, ruokaöljyä, nuudeleita ja suosituimpia olutmerkkejä on heikonlaisesti tarjolla kaupoissa. Ravintoloissa ongelmia ei ole vielä näkynyt, koska ne ostavat tavaransa tukuista, arvioi Säynätkari.

Säynätkarin mukaan vesisäännöstelyn lisäksi esimerkiksi tonnikala- ja makrillipurkkeja saa ostaa vain kuusi kappaletta kerralla, ja riisin sekä nuudelin kohdalla on samansuuntaisia rajoituksia.

"Hotelleissa ja ravintoloissa vettä riittänee jatkossakin"

Suomalaisten lomasesonki Thaimaan tärkeimpiin lomakohteissa on alkamassa. Vaihto-oppilas Antti Säynätkari haluaa kuitenkin rauhoitella matkalaisia.

– Ei luonnonvoimille oikein mitään voi. Perusturistin ei kannata liikaa stressata, koska hotelleissa ja ravintoloissa vettä riittänee jatkossakin. Meille pidempiaikaisille asukeille tilanne on hieman vaativampi, mutta ei vielä millään tavalla huolestuttava.

Säynätkari miettii kuitenkin tulevaisuuttaan Phuketissa.

– Paikalliset eivät ole koskaan aiemmin kokeneet vastaavaa vesikriisiä; ovathan tulvat pahimmat puoleen vuosisataan. Kukaan ei oikein tiedä, mitä jatkossa tulee tapahtumaan. Mutta Phuketissa ei ole kuitenkaan mitään paniikkia havaittavissa.

(MTV3)

Katso Risto Puolimatkan juttu (Seitsemän uutiset 28.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.