Juoksukilpailun järjestäjän kielto afrikkalaisten osallistumisesta aiheutti raivoa – syytetään rasismista: "Tämä ei ole 1950-luvun Mississippi"

Italian Triestessä järjestettävän puolimaratonin järjestäjät ovat aiheuttaneet raivoa päätöksellään kieltää afrikkalaisten osallistuminen kilpailuun. Maan päättäjät ovat ottaneet jyrkästi kantaa päätökseen, kertoo The Guardian.

Kilpailupäällikkö Fabio Carini selittää, että päätös tehtiin sen vuoksi, ettei afrikkalaisjuoksijoita päästä käyttämään hyväkseen. Hän nostaa esille, että afrikkalaiset juoksijat saavat vähemmän palkkioita kilpailuista, kuin he ansaitsisivat. 

– Tänä vuonna päätimme ottaa mukaan ainoastaan eurooppalaisia osallistujia, sillä haluamme ottaa kantaa afrikkalaista huippujuoksijoiden kohteluun. Tämä on sellainen asia, jota emme enää voi hyväksyä, Carini sanoo.

Päätöstä kritisoitiin voimakkaasti maan vasemmistopoliitikkojen toimesta.

– Tämä on todella absurdia. Ammattilaisten osallistuminen kilpailuun kielletään siksi, koska he ovat Afrikasta. Olemme lähellä paluuta pimeille ajoille, Partito Democraticon Isabella De Monte sanoo.

Hän lisää, että on olemassa muita tahoja, joiden tulisi estää afrikkalaisjuoksijoiden hyväksikäyttö. Hänen mielestään osallistumisen kieltäminen ei ole ratkaisu. 

– Tämä ei ole 1950-luvun Mississippi, vaan Trieste vuonna 2019, sanoo Italian vasemmistopuolue Sinistra Italianan edustaja Nicola Fratoianni.

Lue myös:

    Uusimmat