Juoksijatähdelle neljän vuoden dopingpanna – selityksenä porsaan syöminen

Yhdysvaltojen ennätyksen haltija 1500 ja 5000 metrillä oleva Shelby Houlihan kertoi maanantaina saaneensa neljän vuoden dopingpannan anabolisen steroidin käytöstä.

Houlihan on kieltänyt käyttäneensä kiellettyjä aineita. Yhdysvaltojen mestaruudet vuonna 2019 1500 ja 5000 metrillä voittanut Houlihan oli yksi mitalisuosikeista Tokion olympialaisiin. Houlihan sanoo syöneensä porsasta testiä edeltävänä iltana ja tämä voisi selittää väärän positiivisen tuloksen nandrolonille.

– Olen tehnyt kaikkeni todistaakseeni olevani syytön. Pääsin läpi valheenpaljastuskokeesta. Yksi maailman johtavimmista toksikologeista teki analyysin hiusnäytteelleni, Houlihan sanoi.

– Wada (maailman antidopingtoimisto) oli samaa mieltä siitä, että kehossani ei ollut tämän aineen kasaantumista. Sitä olisi ollut, jos käyttäisin ainetta säännöllisesti, Houlihan jatkoi.

Neljän vuoden panna merkitsisi sitä, että Houlihanilta jäisi väliin Tokion olympialaisten lisäksi vuoden 2024 Pariisin olympialaiset.

– Rakastamani laji on saanut minut murtumaan, eksymään, menemään rikki, vihaiseksi, sekaiseksi ja petetyksi. En ole koskaan ottanut suoritusta parantavia aineita, Houlihan totesi.

Houlihanin seurassa valmentava ja neljä kertaa olympialaisissa nähty Shalane Flanagan kertoi sosiaalisessa mediassa, että käynnissä on painajainen, josta ei pysty heräämään. 

– Jos rakastamani laji on menossa tähän suuntaan, niin en tiedä, voinko jatkaa sen mukana. Kieltäydyn uskomasta, että tämä on hyväksyttävää ja sinun pitäisi tehdä samoin, Flanagan kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat