Satasen MM-voittaja Christian Coleman raivoaa kilpailukiellostaan: "Koputitte, kun olin jouluostoksilla viiden minuutin päässä"

Sadan metrin pikajuoksun maailmanmestari Christian Coleman on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon tämän jäätyä pois dopingtestistä. Kansainvälisen yleisurheilun eettisen valvonnan keskus AIU kertoo nettisivuillaan, että yhdysvaltalaista Colemania vastaan on nostettu syyte asiassa.

Jos urheilija jää kolme kertaa kahdentoista kuukauden sisällä tavoittamatta dopingtestiä varten, kyseessä on dopingrikkomus. Coleman kertoi Twitterissä, että väliin jäänyt testi oli tapahtunut 9. joulukuuta 2019. Tätä ennen hän kertoi jääneensä tavoittamatta testiin 16. tammikuuta 2019 ja tehneensä virheen olinpaikkatietojen ilmoittamisessa 26. huhtikuuta 2019.

–  Koputitte, kun olin jouluostoksilla viiden minuutin päässä ostoskeskuksessa (minulla on kuitit ja pankkitositteet), ettekä edes soittaneet ja yrittäneet tavoittaa minua. Olin valmis testattavaksi ja jos minulle olisi soitettu, olisin antanut testinäytteen, Coleman kirjoitti Twitterissä ja ilmoitti pitävänsä tapausta tahallisesti järjestettynä yrityksenä saada hänet tekemään dopingrike.

– Älkää sanoko, että minä "jätin väliin" testin, jos hiippailitte ovelleni tietämättäni. Tämä oli tarkoituksellinen yritys saada minut jäämään pois testistä, hän syyttää.

Viime vuonna Colemanin osallistuminen Dohan MM-kisoihin oli vaakalaudalla, sillä hän oli jäänyt kolme kertaa testaamatta puutteellisten olinpaikkatietojen vuoksi. Coleman onnistui kuitenkin vakuuttamaan Yhdysvaltain antidopingtoimiston Usadan siitä, että kolme tapausta eivät osuneet yhden vuoden sisään.

Colemanin MM-Dohassa juoksema sadan metrin aika 9,76 teki hänestä kaikkien aikojen kuudenneksi nopeimman miehen.

Lue myös:

    Uusimmat