Kilpailukiellon saanut maailmanmestari selittää tekojaan: "Se on normaalia" – kilpakumppanit kimpaantuivat

Väliaikaiseen kilpailukieltoon asetettu Salwa Eid Naser kiistää dopingsyytökset. Bahrainia edustava 400 metrin maailmanmestari Dohan kisoista vakuuttaa, ettei ole huijari.

Naser asetettiin kilpailukieltoon, koska hän ei ole ollut dopingtestaajien tavoitettavissa. Juoksija on jäänyt pois kolmesta testistä 12 kuukauden aikana. Naser ei Guardianin mukaan näe tilanteessa ongelmaa.

– En ole koskaan huijannut enkä huijaa. Olen jäänyt pois vain kolmesta dopingtestistä. Se on normaalia. Se voi tapahtua kenelle tahansa.

Naseria odottaa kahden vuoden kilpailukielto. Hän voitti kultaa Dohan MM-kisojen 400 metrillä viime syksynä. Naserin aika 48.14 oli nopein 400 metrillä 34 vuoteen. Vain kaksi naista on juossut matkan häntä nopeammin.

– Toivottavasti asia selviää, sillä en pidä siitä, mitä tämä tekee imagolleni. Tämä tahraa ikävästi nimeni. En koskaan käyttäisi suoritusta parantavia aineita.

Muut urheilijat ovat reagoineet voimakkaasti Naserin puheisiin. Seiväshypyn olympiavoittaja, Kreikan Katerina Stefanidi ihmetteli Twitter-tilillään Naserin väitteitä.

– En tiedä tämän tapauksen yksityiskohtia, mutta se, että hän uskoo kolmesta dopingtestistä poisjäämisen olevan normaalia, pitää ottaa huomioon hänen kilpailukieltonsa pituutta harkittaessa.

Myös 400 metrin aitojen Euroopan mestarin, Sveitsin Lea Sprungerin on vaikea ymmärtää Naserin kommentteja.

– Mistä lähtien on ollut normaalia jäädä pois kolmesta dopingtestistä? Olen pahoillani, mutta tämä ei ole viesti, jonka haluamme kuulla, Sprunger kommentoi Twitterissä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja