Mainos

Juoksijanainen järkyttyi kohtaamastaan sovinismista: "Minun vastuullani ei ole valita vaatteita, jotka eivät asettaisi miehiä kiusaukseen"

Juoksija toivoo, että hänen esimerkkinsä avulla yhä useampi uskaltaisi avata suunsa ja olla osallisena muuttamassa kulttuuria. 

"Liian tiukka mekko, liian lyhyt hame, ei sovi sinun vartalollesi." Lähes jokainen nainen on taatusti joskus kuullut arvostelua omasta pukeutumisestaan, mutta harvoin arvostelu yltää lenkkipoluille asti. Eräs nainen järkyttyikin toden teolla törmättyään kommentteihin, jotka koskivat hänen juoksuasuaan. Juoksukilpailuun osallistunut nainen sai kuulla hänen asunsa toimineen kuin kutsuna raiskaukseen.

Yhdysvaltalainen Laurah Lukin heräsi eräänä aamuna puhelimensa antamaan ilmoitukseen, jossa Facebook kertoi, että hänet oli merkitty elokuun alussa puolimaratonilla otettuun kuvaan. Vaikka kuvassa itsessään ei ollut mitään vikaa, naisen hymy hyytyi hänen luettuaan läpi kuvaan tulleet kommentit. Erään kommentoijan mukaan nainen pilaa elämänsä juoksemalla ilman vaatteita.

– Ei ihme, että juoksijat joutuvat raiskatuiksi, kommentissa todettiin. 

"Shortsieni pituus ei ole osoitus kiinnostuksesta"

Kommenteista järkyttynyt Lukin kertoo blogissaan tunteneensa suurta tarvetta puolustella asustettaan. Naisen mukaan juuri tämän kaltaisten kommenttien kirjoittajat eivät ainoastaan levitä ajatusta siitä, että raiskaus olisi naisten itsensä vältettävissä, vaan he myös normalisoivat sitä.

– Se oli kilpailu! Ne olivat kilpailuhousut! Ne pitävät minut viileänä ja nopeana! Jalkani liikkuvat vapaammin, nainen kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Minun vastuullani ei ole valita kilpailu- tai harjoitusvaatteita, jotka eivät asettaisi miehiä kiusaukseen. Shortsieni pituus ei ole osoitus kiinnostuksesta, kutsusta tai suostumuksesta, Lukin selventää.

Lukinin vastaus kommentteihin on herättänyt ihmisten reaktioita niin puolesta kun vastaan. Vaikka suurin osa naisen saamista on ollut kannustavia ja seksuaalisen väkivallan kitkemisen puolesta puhuvia, osa kommentoijista kertoo olevansa hämillään siitä, miksi Lukin on tehnyt asiasta niin suuren numeron. Naiselle on kuitenkin selvää, miksi hän halusi nostaa asian esille.

– Toivon, että puhumalla asiasta kannustan myös muita puhumaan ja muuttamaan kulttuuria. Koska tarpeeksi monet lumihiutaleet voivat aiheuttaa lumivyöryn, joka muuttaa maisemaa, hän selittää.

Lähde: ScaryMommy

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.