Mainos

Junioripelaaja pahoinpiteli vastustajan kiekko-ottelussa – sakkoja ja tuhansien korvaukset

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan juniorijääkiekkoilijan pahoinpitelystä sakkoihin. Hänen on myös maksettava yhteensä tuhansien eurojen korvaukset.

Teko tapahtui A-nuorten alasarjojen ottelussa vuosi sitten syyskuussa Helsingissä. 15-vuotias pelaaja löi useita kertoja jäähän kaatunutta 18-vuotiasta vastustajaa kasvoihin. Iskut tapahtuivat paljaalla nyrkillä, kun 15-vuotias oli pudottanut hanskansa.

Lyönnit loppuivat, kun tuomarit tulivat väliin.

Uhri sai haavaumia kasvoihin, huulen repeämän ja hammasvaurion. Iskuista kärsi neljä hammasta, joista yksi on hoidettava myöhemmin implantilla tai vastaavalla.

Maalin edustalta alkanut alkutilanne jäi käräjäoikeuden mukaan epäselväksi, kun ottelussa olleiden todistajien kertomukset olivat ristiriitaisia.

KKO linjasi 1996

Korkein oikeus on aikanaan vuonna 1996 linjannut kiekkoväkivaltaa. KKO:n mukaan nopeatempoiseen peliin kuuluu vastustajan häirintä ja rajut taklaukset. Pelaaja on osallistuessaan peliin hyväksynyt sen, että hän voi saada useimmiten lievähköjä vammoja, jotka saattavat johtua sääntöjenvastaisistakin otteista.

Rikosoikeudellisesti arvioidaan vain tapahtumia, jotka selkeästi poikkeavat tavanomaisista pelitapahtumista.

Käräjäoikeus totesi, että 15-vuotiaan lyönnit jäässä makaavaan pelaajaan poikkesivat tavanomaisista pelitapahtumista.

Rangaistus

Käräjäoikeus totesi, että tämän tyyppisestä teosta tuomittaisiin tavanomaisesta vankeusrangaistus. Tekijä oli kuitenkin 15-vuotias, mikä vaikutti rangaistukseen alentavasti.

Oikeus langetti 50 päiväsakkoa eli maksettavaa kertyi 300 euroa. Päälle tuli tuhansien eurojen korvaukset.

15-vuotiaan on maksettava uhrille kivusta ja särystä 2200 euroa, pysyvästä haitasta 2000 euroa sekä 18-vuotiaan oikeudenkäyntikuluja 5600 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.