Mainos

Salibandymies hermostui - pahoinpiteli mailalla tottelemattomia nuoria

56-vuotias helsinkiläismies tuomittiin pahoinpitelyistä sakkoihin, kun hän löi salibandymailalla kahta 16-vuotiasta poikaa ja tökki kolmatta.

Teot tapahtuivat syyskuussa 2014 Helsingin Viikin kuplahallissa. Pojat olivat kiivenneet kuplahallin katolle pomppimaan. Samaan aikaan 56-vuotias oli ystävineen pelaamassa vuorollaan salibandyä.

Pojat oli hätistelty alas.

Varttia myöhemmin hallin reunat olivat jälleen liikkuneet ja 56-vuotias arveli poikien yrittävän kiivetä katolle uudestaan.

Poikien oikeudessa kertoman mukaan he olivat vain kaatuilleet kimmoisaa seinää vasten.

Kimpaantunut 56-vuotias lähti hallista ulos.

Sen jälkeiset kertomukset olivat ristiriitaiset, mutta käräjäoikeuden mukaan mies löi yhtä pojista sählymailalla rintaan, toista käsivarteen ja takaraivoon sekä tökki kolmatta mailalla niskaan.

Oikeus uskoi poikia

Mies kiisti, mutta oikeus uskoi nuorten kertomuksia. Pojat kertoivat tapahtumista yhteneväisesti ja liioittelematta.

Paikalle tulleen poliisin ottamat kuvat punoittavista jäljistä tukivat kertomusta kuten myös se, että pojat olivat tuoreeltaan kertoneet tapahtuneesta hallin valvojalle.

56-vuotias mies oli poistunut paikalta ennen poliisin tuloa. Oikeus totesi, että syytön henkilö olisi jäänyt hallille selvittämään asiaa.

Oikeuden mukaan oli selvää, että poikien toiminta oli saanut miehen hermostumaan.

- Provosointi ei luonnollisesti silti oikeuta ketään fyysisen väkivallan käyttöön.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä lievästä pahoinpitelystä 60 päiväsakkoon, josta kertyy maksettavaa 360 euroa.

Mies joutuu myös maksamaan kahdelle nuorelle korvauksia kivusta ja särystä yhteensä 600 euroa sekä noin 2500 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.