Mainos

Jungner: Yritysloikkaukset ovat hyvä asia

10:16

Viestintätoimisto Kreabin Suomen-yhtiön toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoo, että keskustelu kansanedustajien siirtymisestä yksityiselle työnantajalle kesken kauden on lähtenyt väärille urille.

Jungner itse luopui tavoittelemasta jatkokautta sdp:n kansanedustajana siirtyessään Kreabin palvelukseen.

Jungnerinmukaan on hämmästyttävää, että julkinen ja yksityinen sektori nähdään vastapuolina. Osaamista menee hukkaan.

Keskustelua on herättänyt kokoomuksen sote-asioihin keskittyneiden poliitikkojen siirtyminen yksityisten terveysyritysten palvelukseen.

7:55

Viimeisin kohu nousi, kun kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustaja Joonas Turunen kertoi muutama päivä sitten siirtyvänsä terveydenhuoltopalveluiden tuottaja Mehiläisen kehityspäälliköksi.

Puolueen entinen kansanedustaja Lasse Männistö johtaa Mehiläisen perusterveydenhuollon ulkoistuksia.

Jungner sanoo Huomenta Suomessa, että hänen oman kokemuksensa mukaan julkisen ja yksityisen välillä vaihtaminen on ollut osaamisen kannalta hyvä asia. Samalla hän pohtii, miksi kansanedustajien on vaikea työllistyä kauden jälkeen.

– On kymmeniä edustajia, jotka saavat sopeutumiseläkettä. Miksi he eivät kiinnosta työelämää? Voi olla, että eduskunnan työtavat ovat vieraita liike-elämälle. Toisaalta tuhansien eurojen eläke ei motivoi hakemaan työtä, Jungner pohtii.

Entisen kansanedustajan mukaan se kuuluu politiikkaan, että toisille puolueille nokitellaan tilaisuuden tullen. Nyt kokoomukselle.

– Se on tapa, jolla toimitaan. Mielestäni se on turhaa peliä, Jungner sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.