Junaliikennettä häirinneet kaapeliviat viimein korjattu – Helsingissä katkenneet valokuidut aiheuttivat merkittäviä haittoja ympäri Suomen

Sekä pääkaupunkiseudun lähijunaliikennettä että kaukojunien liikennöintiä haitannut vikatilanne on saatu korjattua ja junaliikenne palautuu normaaliksi, kertoo Finrailin rataliikennekeskus tiedotteessa.

Rataliikennekeskus kertoi jo aiemmin torstai-iltana Kehäradan liikenteen palanneen normaaliksi pääkaupunkiseudulla. Kaukoliikenteessä junia kuitenkin korvattiin busseilla vielä torstai-iltana.

Vikatilanne syntyi, kun Pasilassa katkesi torstain vastaisena yönä useampi valokuitukaapeli. Tapahtuneella oli varsin mittavat vaikutukset rautatieliikenteen ohjausjärjestelmiin ja sitä kautta junaliikenteeseen.

Kaapelivialla oli kaukojunaliikenteessä vaikutuksia useammalla rataosuudella. Ongelmia oli muun muassa Pieksämäen ja Jyväskylän, Seinäjoen ja Vaasan sekä Haapamäen ja Jyväskylän välillä.

Matkustajaliikennettä korvattiin linja-autoilla. Yhteensä junia korvattiin bussikuljetuksin 27 kappaletta, kertoo rataliikennekeskus.

Lähiliikenteessä taas jouduttiin supistamaan vian vuoksi Kehäradan liikennettä. Kehäradan junat kulkivat osan torstaista vain Helsingin ja Martinlaakson välillä.

Tavaraliikenteessä sen sijaan jouduttiin perumaan rataliikennekeskuksen mukaan yhteensä 31 junaa. Junia peruttiin Jyväskylä–Äänekoski-, Jyväskylä–Pieksämäki- sekä Orivesi–Haapamäki-rataosuuksilla.

Junayhteyksien lisäksi ongelmia oli myös Pasilan asemalla, jossa matkustajainformaatiotaulut ja matkustajakuulutukset eivät toimineet vian vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat