Mainos

Junaliikenteen "poikkeustilanne" jatkuu iltaan asti – osa pääkaupunkiseudun lähijunista perutaan kokonaan ratojen huoltotöiden takia

3:52
Katso video: Näin matkustajien suosikkikonduktööri suhtautuu VR:n saamaan palautteeseen

Ratojen huoltotyöt mylläävät pääkaupunkiseudun junaaikatauluja. Kauko- ja lähijunaliikenne on ruuhkautunut Helsingin ratapihalla, kertoo Rataliikennekeskus.

Rataliikennekeskuksen mukaan junaliikenteessä on "poikkeustilanne" muun muassa teknisten ongelmien ja vaihdeongelmien vuoksi.

VR tiedottaa sivuillaan, että matkustajien kannattaa varautua 15 – 45 minuutin viivästyksiin kaikilla rataosuuksilla kovan pakkasen ja pöllyävän lumen vuoksi. Lisäksi lähiliikenteessä peruuntuu yksittäisiä junavuoroja.

Useiden lähijunien vuoroväliä pidennetään

Raideliikenteen vaihdeviat ja lumityöt aiheuttavat muutoksia Helsingistä Keravalle ja Riihimäelle suuntautuvan lähiliikenteen aikatauluihin.

Iltapäivällä kello kolmen ja seitsemän välillä Helsingin ja Keravan välillä liikennöivistä K-junista ajetaan vain joka toinen vuoro. Junavuoroja molempiin suuntiin ajetaan kolme kertaa tunnissa.

Helsinki–Riihimäki-väliä taittavat D-junat perutaan sekä iltapäivältä että huomisaamulta.

VR:n mukaan pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden toiminta ja pyritään varmistamaan, että muu liikenne voitaisiin ajaa aikataulussa.

Poikkeustilanne junaliikenteessä

Tilanne vaikuttaa kauko- ja lähijunaliikenteeseen myös iltapäivän aikana. Vian tarkemmasta kestosta ei toistaiseksi ole tietoa. Tällä hetkellä kolmasosa kaukoliikenteen junista kulkee aikataulussa. Lähiliikenteessä aikataulussa on puolet junista.

Rataliikennekeskuksen mukaan poikkeuksellinen tilanne johtuu sääolosuhteiden lisäksi teknisistä vioista ja aamulla lähiliikenteessä sattuneesta henkilövahingosta.

Helsingin ja Tikkurilan välisen junaliikenteen ongelmat ovat korjaantuneet, Rataliikennekeskus ilmoittaa. Aiemmin aamupäivällä Helsingin rautatieaseman ratapihalla ilmenneet ongelmat kuitenkin aiheuttivat junien ruuhkautumisen, joka osin edelleen viivästyttää kauko- ja lähijunaliikennettä.

Uutista päivitetty 14.18.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja