Mainos

Junaliikenne takkuaa edelleen – kolmannes kaukojunista aikataulussa

3:26
Talvimyrsky Aapeli aiheutti monenlaisia tuhoja.

Useiden kaukojunien ja lähijunien myöhästelyt jatkuvat, kertoo VR nettisivuillaan. Sivuston mukaan seitsemältä illalla noin kolmannes kaukojunista oli aikataulussa, kun lähiliikenteestä noin 70 prosenttia junista kulki aikataulussa.

VR kertoo nettisivuillaan, että matkustajien on syytä varautua viivästyksiin ja yksittäisten junavuorojen perumiseen kauko- ja lähiliikenteessä Hyvinkään ja Riihimäen välillä olevan ratahäiriön vuoksi.

Rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että Vaasan ja Seinäjoen välinen junaliikenne korvataan edelleen busseilla myrskyvahinkojen takia. Junaliikenne katkesi, kun myrsky kaatoi Laihian ja Vaasan välillä puita radalle sekä vaurioitti sähköradan ratajohtoa.

– Tilanne alkaa helpottua, mutta koko illan kaukoliikenne tulee kulkemaan myöhässä. Myöhästymiset kestävät noin 30–60 minuuttia. Uskon, että huomisaamuun mennessä junaliikenne palaa normaaliksi, arvioi Jorma Laaksonen Rataliikennekeskuksesta.

Junien myöhästelyt ovat jatkuneen koko päivän ajan. Myöhästelyt ovat jatkuneet koko päivän ajan Suomea riepotelleen Aapeli-myrskyn aiheuttamien vahinkojen vuoksi. Aikaisemmin päivällä junia korvattiin busseilla myös Lappeenrannan ja Joutsenon sekä Kiteen ja Joensuun välillä. Rataliikennekeskuksen mukaan viat on saatu korjattua jo iltapäivällä ja junat kulkevat normaalisti.

Lisäksi muutama Pieksämäen ja Joensuun väliä kulkeva junavuoro korvattiin busseilla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja