Julkkisravintoloitsija hallituksen kaavailemista anniskeluajoista: "Nöyryyttävä ehdotus"

Miltä Suomen exit-strategia näyttää ravintoloitsijan silmissä? Haastattelussa Henri Alén 7:40
Ravintoloitsija Henri Alén kommentoi hallituksen exit-strategiaa Viiden jälkeen -lähetyksessä – katso haastattelu tästä.

Ravintoloiden täyssulku päättyy 18. huhtikuuta.

Vaikka täyssulku päättyykin jo ensi viikolla, pääministeri Sanna Marin sanoi torstaina, ettei ravintoloiden osalta olla vielä palaamassa normaalitilanteeseen.

Hallitus on esittänyt tiukkoja rajoituksia muun muassa anniskeluaikoihin. Tautitilanteen niin vaatiessa ravintolan anniskelu voisi päättyä jo kello 17 ja ravintolan olisi suljettava ovensa tuntia myöhemmin. 

Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut ravintoloitsija Henri Alénilla ei ollut täyttä luottoa siihen, auttaako täyssulun päättyminen tarpeeksi paljon.

– Se riippuu, millä ehdoin saadaan avata. Jos esimerkiksi anniskelu loppuu viideltä ja kuudelta kiinni, niin se on aivan sama kuin sanoisin, että sori meillä ei ole vara maksaa korvauksia, mutta pysykää kiinni.

– Jos on illallisravintola, hyvin hankalaa jos ihmiset on neljään puoli viiteen töissä, niin kyllä siinä pikkaisen kiire tulee syödä illallista. Minusta se on nöyryyttävä ehdotus.

Alén sanoo, että toiminnassa alkaa tulla seinät vastaan, kun ravintolatoimintaa ei pysty harjoittamaan normaalisti ja kulut kuitenkin juoksevat koko ajan.

– Uskon, että järki kuitenkin voittaa. Jos kesällä saa terasseilla olla ilman rajoituksia ja ravintoloissa voidaan pitää 75 prosentin asiakaskapasiteetti, niin kyllä me tästä selvitään.

Lue myös:

    Uusimmat