Kuuden viikon ravintolasulusta "turpaan joka päivä" – tällaisissa tunnelmissa helsinkiläisravintola avaa ovensa

5:22
Katso video: Tällaisissa tunnelmissa helsinkiläisravintola Albina avaa ovensa.

Ravintola Albina Helsingissä valmistautuu avaamaan jälleen ovensa ruokailijoille usean viikon pelkän ulosmyynnin jälkeen. Ravintoloitsija Riku Stenros kuvaa mielialoja "superpositiiviseksi".

– Olemme olleet ravintoloitsijakollegoiden Teemun ja Antin kanssa niin pitkään yksin ilman henkilökuntaa, että on upeaa, että on saatu jengi kasaan. Kaikki tulivat, kukaan ei ollut hävinnyt matkan varrella, Stenros iloitsee.

Kuluneita kuutta viikkoa Stenros ei jää kaipaamaan.

– Oli aika kovaa aikaa. Päätimme muuttaa vähän liikeideaa ja alkaa pyörittää taqueriaa eli myimme tacoja täältä ulos omin voimin. Nyt tulee tacoja korvistakin ulos ja on kiva päästä aloittamaan oma toiminta, ravintoloitsija sanoo Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa,

Kuinka kannattavaa toiminnan muuttaminen on?

– Se oli vain vähän tappiollista, Stenros kuittaa.

– Turpaan tuli joka päivä.

Ravintoloiden henkilökunta on ollut lomautettuna, joten mikä niiden tilanteesta tekee niin haasteellisen?

Stenrosin mukaan syynä ovat ravintoloiden suuret kiinteät kulut kuten vuokrat ja muut juoksevat maksut.  

– Ei niitä kaikkia saa tuosta vaan lopetettua. Vuokranantajilta on tullut monille viestiä, että he eivät ole koronatuen maksajia, se homma kuuluisi hallitukselle.

Tilanne monissa maakunnissa kuten Uudellamaalla ei tule jatkumaan helppona uusienkaan ravintolarajoitusten myötä. Anniskelu eli alkoholin myyminen täytyy lopettaa kello 17 ja ravintolat sulkea illalla kello 19. Harva ruokaravintola edes avaa, vaikka voisi.

– Me olemme niitä harvoja ruokaravintoloita, jotka ovat päättäneet, että rupeamme valmistautumaan tulevaan. Odotamme ja toivomme, että tällä panostuksella olemme valmiimpia, jos tartuntatilanne sallii, että pääsemme avaamaan.

Tiistaina ovensa asiakkaille avaavassa Albinassa arkipäivinä varauksia on vielä niukalti, mutta iloa ravintoloitsijalle aiheuttaa se, että viikonloppu ja vappu ovat täyttymässä hyvää vauhtia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja