Julkkikset riensivät onnittelemaan 50-vuotiasta Jari Litmasta: Teemu Selänteeltä viiltävä kuitti, Jaajo Linnonmaalta uskomaton otos Disneylandista…

20. helmikuuta 50 vuotta täyttänyt Jari Litmanen sai viikonloppuna liudan syntymäpäiväonnitteluja myös sosiaalisen median välityksellä, kun fanit ja julkkikset riensivät onnittelemaan kaikkien aikojen jalkapalloilijaa.

Muusikko Tommi Läntinen kertoi C Moren Mestarien liiga -studiossa viime viikolla, että hänelle alkoi valjeta toden teolla, millainen merkitys Jari Litmasella on suomalaisiin, kun hän teki kappaletta Jari ja minä vuonna 2012 ensi-iltansa saaneeseen Kulman pojat -elokuvaan.

Useiden jalkapalloilijoiden lisäksi myös moni suomalaisjulkkis äityi hehkuttamaan sosiaalisessa mediassa "kuningas Litmasta", kun tämä vietti lauantaina 50-vuotissyntymäpäiväänsä.

Niin ikään viime kesänä 50 vuotta täyttänyt kiekkolegenda Teemu Selänne riensi onnittelemaan Litmasta Instagramissa, ja julkaisi liudan kuvia kaksikosta vuosien varrelta.

– Superonnittelut hyvä ystäväni ja tervetuloa klubiin. Oot hieno mies urheilijana, jalkapalloilijana ja vielä parempi ihmisenä. Nyt kun täytit 50, niin eikö olisi aika jo ilmoittaa, että lopetat urasi, Selänne murjaisi.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa nyt myös tästä.

Myös radiojuontajaJaajo Linnonmaa julkaisi Instagramissa yhteiskuvan Litmasen kanssa. Paikkamerkinnän mukaan kuva on otettu Disneylandissa sijaitsevassa huvipuistolaitteessa, ja kuvatekstissään Linnonmaa kertookin hersyvään tyyliinsä tarinan otoksen takaa.

– Monta tarinaa on tullut kerrottua radiossa ja ymmärrettävästi kaikkia on vaikea uskoa todeksi. Yksi näistä on varmasti päivä Disneylandissa Jari Litmasen kanssa. Eihän siinä nyt mitään ihmeellistä, mutta siinä oli jotain yliluonnollista, kun lensimme yli 200 kilsan nopeutta vuoristoradassa päät alaspäin ja Jarin ilmekään ei muuttunut, Linnonmaa muistelee.

Linnonmaan päivitys sai myös tämän Instagram-seuraajat häkeltymään.

– Myös huomionarvoista, että oikealla istuvan Jarin letti pysyi muuttumattomana toisin kuin vasemmalla puolella olevan Jarin, useampikin seuraaja ihmetteli.

– Litti rytmittää vuoristoradan vauhdin hiuksilleen sopivaksi, toinen arvioi.

Nykyisin Salatut elämät -sarjasta tunnettu näyttelijä ja muusikko Konsta Hietanen pelasi pitkään jalkapalloa Veikkausliiga-tasolla – juuri FC Lahden riveissä. Vaikka Hietanen on ansioitunut jalkapallon lisäksi myös muilla aloilla, hän nostaa päivityksessään juuri Litmasen suurimmaksi esikuvakseen.

– Hän on ja tulee aina olemaan suurin esikuvani mukaan lukien kaikki alat, mutta Litin vaikutus liittyy ihan joka viikkoiseen, ellei jokapäiväiseen elämääni. Hän on paras työntekijä mitä olen nähnyt, kirjoittaa Hietanen, joka julkaisi kuvan, jossa kaksikko poseeraa FC Lahden edustusasuissa.

Hietanen nostaa kirjoituksessaan esille kaksi asiaa, joissa kiteytyy Litmasen suuruus.

– Suuruus tulee parhaiten, kun hommat ei kulje tai tapahtuu yllättäviä ikävyyksiä. Siinä, miten hommat hoidetaan silti. Kaikki hommat. Sellaisetkin mitä ei siinä mielentilassa jaksaisi. Ja mikä oleellisinta: Silloinkin vielä jonkunmoinen hymy huulilla, hän kirjoittaa.

– Toinen suuresti vaikuttava asia: Seurasin lähietäisyydeltä pari vuotta maailmankuulua supertähteä, (jengi ei vieläkään ihan tajua maassamme hänen saavutuksiaan/ arvostusta maailmassa). Hän ei käyttänyt kunkusti, vaan aivan täysin päinvastoin. Katsoin, ihailin ja mietin: Jos Kunkkukaan ei kunkkuile, niin sitten tässä ei ole kyllä itselläkään koskaan minkäänlaiseen kunkkuiluun varaa.

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori julkaisin hänkin Instagram-tilillään liudan kuvia reissultaan Litmasen kanssa. Kaliforniaan suuntautuneella matkalla tapahtui.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

– Etsimme Kuninkaan tähteä Hollywoodista, soitimme muistaakseni sinulle Jaajo Linnonmaa. (Jari) Kurrin ja Litin eka selfie evö. Uskomaton hetki. Sain seurata Litin vierestä, kuinka Teemun (Selänne) paita nousee kattoon, Valavuori kertoo kuvien tapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja