Esitutkintamateriaali paljastaa: Sarjakuristaja viipyi kuristamansa seksityöntekijän ruumiin kanssa kaksi päivää – valvontakamera kavalsi karut puuhat

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän viimeisimmästä rikoksesta, Helsingin Vaasankadulla tapahtuneesta murhasta, on tullut julkiseksi uutta esitutkintamateriaalia. Se paljastaa miehen määrätietoisen pyrkimyksen välttää kiinnijääminen. 

Valvontakameratallenne paljastaa Penttilän kulkeneen uhrin asunnon edustalla iltapäivällä 14. huhtikuuta vuonna 2018. Joitain minuutteja myöhemmin hän ilmestyy valvontakameraan jälleen astellen naisen asuntoon.

Siellä hän kuristi naisen useita eri välineitä käyttäen.

Uhri makasi asunnossa viikkoja

Seuraava kuva miehestä saadaan vasta kahta päivää myöhemmin illalla. Syy viipymiseen oli makaaberi: teon jälkeen Penttilä oli huolella siivonnut jälkensä välttääkseen sormenjälkien tai DNA-todisteiden säilymisen ja siten myös kiinnijäämisen.

Hän oli tehnyt tarkkaa työtä, sillä ainoa DNA-side tapahtuneeseen löytyi hänen omasta nahkavyöstään. Siinä oli uhrin DNA:ta.

Uhrin ruumis löydettiin vasta kolme viikkoa teon jälkeen huoltomiehen tullessa selvittämään, miksi asunnosta kantautuu voimakas haju.

Valvontakamera kavalsi liikkeet

Uhrin asunnon ulkopuolella ollut valvontakamera oli keskeinen apuväline teon selvittämisessä.

Jo ruumiin löytymistä seuraavana päivänä tapausta tutkineen poliisin kollega tunnisti Michael Penttilän valvontakamerakuvasta tämän kävelytyylin ja ulkonäön perusteella. Toinenkin poliisi vahvisti havainnon, viitaten erityisesti Penttilän hiusmalliin.

Penttilä käytti surmaamansa seksityöntekijän kanssa viestiäkseen prepaid-liittymää, jonka olemassaolo paljastui uhrin teletiedoista. Selvisi, että liittymä oli hankittu vain hieman ennen tekoa kauppakeskus Itiksestä. Kauppakeskuksen valvontakameroihin oli tallentunut kukapa muukaan kuin Michael Penttilä.

Penttilän täyskielto murtui kuulusteluissa poliisin esitettyä hänelle valvontakamerakuvat eri puolilta Helsinkiä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Penttilän elinkautiseen vankeuteen murhasta. Penttilä on valittanut tuomiosta.

Juttua korjattu 26.4. kello 10.23: Penttilä surmasi naisen huhtikuussa 2018, ei 2017.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja