Mainos

Huoltomies löysi viikkoja sängyn alla maanneen Penttilän uhrin vasta toisella käynnillä – sarjakuristajakin järkyttyi ruumiin tilasta: "Mää pyysin anteeks siltä"

0:50

Sarjakuristaja Michael Penttilän uhri ehti maata kuolleena asunnossaan peräti kolme viikkoa ennen löytymistään. Uhri kuristettiin kuoliaaksi 13. huhtikuuta, ja tämä löydettiin vasta 2. toukokuuta.

Poliisin kuulusteluissa huoltomies kertoo saaneensa tehtäväksi mennä asuntoon noin viikkoa ennen ruumiin löytymistä. Rapun asukkaat olivat valittaneet hajuhaitasta kyseisessä asunnossa, joten huoltomies oli lähetetty paikalle yleisavaimen kanssa.

– Asunnossa oli mädäntynyt tuoksu ja ajattelin, että tulisiko haju roskapussista, mies oli kertonut kuulusteluissa.

Ei huomannut ruumista

Roskapussin viemisen lisäksi hän oli laskenut vettä keittiön ja kylpyhuoneen hanoista, sekä tyhjensi vessan roskapussin.

Asunto oli siistissä kunnossa, ja huoltomies ajatteli eteisen Helsingin Sanomien perusteella asukkaan olevan reissussa.

Mies kertoi kurkanneensa myös makuuhuoneeseen, mutta ei huomannut siellä mitään erikoista. Hän ei tiennyt, että siististi pedatun sängyn alla makaa Penttilän sinne siirtämä naisen ruumis.

Sängyn alta näkyi käsi

Ilmoitukset hajuhaitoista eivät loppuneet, ja huoltoyhtiö päätti tarkistaa kaikki asunnot hajun lähteen selvittämiseksi. Toukokuun 4. päivä asuntoja alettiin käydä läpi, ja uhrin asunnon postiluukusta nuuhkaistessa huoltomies totesi hajun lähteen löytyneen.

– Sieltä tuli mädäntynyt haju ja ajattelin, että siellä on jotain. Ehkä vainajakin kävi mielessä. Ajattelin, että nyt katson tarkemmin kaikki paikat ja kaapit, mies kertoi.

Postikasa oli kasvanut viime käynnistä, ja kohti makuuhuonetta kävellessä haju voimistui. Makuuhuoneessa mies huomasi makuuhuoneen sängyn alta tulevan käsi kyynärvarteen asti.

– Menin ovelle ja pyysin postinjakajaa myös katsomaan, että onko se ihmisen käsi mikä sieltä sängyn alta näkyi.

– Postinjakaja sanoi, ”hirveetä, kyllä se on”.

Tämän jälkeen miehet poistuivat asunnolta, ja soittivat poliisille ja työnjohdolle.

Penttilä piti kuvia järkyttävinä

Penttilän mukaan ruumiin siirtämisen tarkoitus ei ollut sen piilottaminen tai löytämisen lykkääminen. Kertomansa mukaan hän siirsi ruumiin teon sängyn alle saadakseen ”sen pois silmistä”.

– Silloin kun mää työnsin sen naisen sen naisraukan sen sängyn alle, niin mää pyysin anteeks siltä. Vaikka eihän se enää kuullu mitään, Penttilä sanoi kuulusteluissa.

Penttilä oleskeli asunnossa teon jälkeen peräti kaksi vuorokautta ennen poistumistaan.

Esitutkintamateriaalin perusteella uhrin tutkiminen vaikeutui tämän oltua viikkoja asunnossa kuolleena. Michael Penttilälle esitettiin uhrista löytämishetkellä otettuja kuvia, jotka hänen kommenttiensa perusteella olivat myös hänestä epämiellyttäviä.

– Nää on hirveitä kuvia, Penttilä totesi.

– No tää on järkyttävä kuva, hän totesi erääseen otokseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.