Mainos

Sarjakuristaja valitti elinkautisesta murhatuomiostaan hoviin – "Teko ei ollut erityisen raaka ja julma"

0:50

Michael Penttilä valittaa tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen. Käräjäoikeus tuomitsi Penttilän heinäkuussa elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta.

Käräjäoikeuden mukaan Penttilä kuristi prostituoituna työskennelleen naisen Helsingin Vaasankadulla sijaitsevassa kerrostaloasunnossa huhtikuussa. 

Penttilän valitus on jätetty kaksi viikkoa sitten.

Miehen puolustuksen mukaan teko ei täytä murhan tunnusmerkkejä, vaan Penttilä tulisi murhan sijaan tuomita taposta. Penttilä on myöntänyt syyllistyneensä henkirikokseen, mutta ei murhaan.

– Valituksessa hän katsoo, että teko ei ole tapahtunut vakaasta harkinnasta, eikä se ole ollut erityisen raaka ja julma, eikä sitä kokonaisuutena arvioituna ole pidettävänä törkeänä, Penttilän puolustusasianajaja Kari Eriksson kertoo MTV Uutisille.

– Hän katsoo, että tapahtumankulku on edennyt hänen kannalta nopeasti ja yllättävästi, mikä on saanut aikaan impulssin, joka on johtanut tekoon, Eriksson jatkaa.

Valitukseen liittyy Erikssonin mukaan myös se, että Penttilä haluaa, että hänen mielentilansa tutkitaan. Käräjäoikeus hylkäsi pyynnön aiemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.