Kokeilu: Samsungin upouusi 360-kamera kuvaa vakuuttavaa jälkeä

Samsung esitteli tänään Barcelonassa Gear 360 -kameran, jolla voi kuvata 360 asteen valokuvia ja videoita. Kamera on erittäin pienikokoinen ja kevyt.

Kamerassa on kaksi 180 asteen kalansilmälinssiä, jotka on asennettu kameran vastakkaisille puolille. Käyttäjä voi valita, käyttääkö hän etu- vai takakameraa vai molempia, jolloin saadaan aikaan 360 asteen video tai still-kuva.

Kuvaus käynnistetään bluetooth-yhteyden päässä olevasta älypuhelimesta. Punainen indikaattorivalo kertoo, kumpi kameroista on käytössä. Kameran alla on oma mini-tripodi, jonka avulla kameran voi asettaa pöydälle tai lattialle. Tripodi on kiinnitetty standardikokoiseen liitäntään, johon saa kiinni minkä tahansa standardijalustan.

Kuvan ottamisen tai videon tallennuksen jälkeen tiedostoa ei tarvitse siirtää tietokoneelle vaan se käsitellään suoraan älypuhelimessa. Galaxy S7:llä 360 asteen video koostettiin varsin nopeasti. Älypuhelin "liimaa" yhteen kaksi 180-asteista videoleikettä ja lopputuloksena on 360 asteen video, jota voi katsella Gear VR -virtuaalilaseilla. Kameralle otettujen still-kuvien koko on 30 megapikseliä.

Gear 360-kamerassa on vaihdettava akku. Painikkeita on yhteensä neljä, ne sijaitsevat kameran molemmilla puolilla. Akun viereen voi sujauttaa muistikortin. Kuvausmoodeista voi valita muun muassa panoraman ja time lapse-videon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja