Julie hankki lapsilleen "uuden" puhelinnumeron, joka olikin kuulunut aiemmin seksityöläiselle: "Entä, jos lapseni olisivat vastanneet noihin viesteihin?"

1:20

Kun Julie Zimny hankki lapsilleen kännykän, mukana tuli puhelinnumero, josta aiheutui yllättävää haittaa.

Suomalaisella tietoturvagurulla on monta hyvää syytä pysyä pois Facebookista – videolla hän paljastaa, mitä ne ovat!

Amerikkalaisella Julie Zimnyllä on kolme lasta. Kun hän osti perheen lapsille uuden puhelimen, sen mukana tuli puhelinnumero, joka ei suinkaan ollut uusi, kertoo Kxan.com.

– Aluksi saimme muutamia tekstareita. Oletin, että ehkä kyseessä on ex-poikaystävä, joka haluaa tavata uudelleen, jotain sellaista, joten jätin ne huomiotta, Zimny kuvaa.

Sitten viestejä tuli lisää. Ja lisää. Zimny tajusi, ettei kyse ole ex-poikaystävistä, vaan asiakkaista – numero oli kuulunut aiemmin seksityöläiselle.

"Saimme 10, 15 viestiä, joissa mies vain kyseli ja kyseli"

Pyyntöjä tuli ainakin 20 eri numerosta. Viesteissä kysyttiin muun muassa hintaa.

– Yksi tyyppi sanoi, tiedäthän, "olen 30-vuotias mies West Fargosta, asun yksin kodissani, haluaisin tavata, tämä on ensimmäinen kertani. Haluan, että minua dominoidaan". Ja hän oli todella sinnikäs, muistaakseni saimme 10, 15 viestiä, joissa hän vain kyseli ja kyseli, Zimny kuvaa.

Puhelinnumero löytyi "aikuissivustolta"

Yhteen viestiin Zimny vastasi kysyäkseen, miksi saa outoja viestejä lastensa puhelimeen.

– Mies suuttui minulle ja sanoi "miksi listaisit lapsen puhelinnumeron aikuisten sivustolle?" Ajattelin, että selvästikään en laittanut lapseni numeroa aikuissivustolle... Sanoin "no, voisitko kertoa minulle, mistä löysit sivun?" Hän lähetti minulle linkin ja sanoi sitten "olen niin pahoillani, en koskaan enää ota yhteyttä".

Zimny piti numeron ja toimitti sen poliisille. Poliisi tutkii asiaa. Zimny toivoo, että tilanne ratkeaisi jollain tavalla.

– Entä, jos lapseni olisivat vastanneet noihin viesteihin tai soittoihin, tai tavanneet jonkun? Se on pelottava ajatus, Zimny sanoo.

Lähde: Kxan.comWfla.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja