Jukurit-pomo kommentoi Dufvan lähtöä – "Keskustelut olivat pitkät"

Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotka kommentoi Risto Dufvan lähtöä mikkelisseuran päävalmentajan paikalta niukkasanaisesti.

Dufva ja Jukurit olivat julkaisseet joulukuussa kaksivuotisen jatkosopimuksen, mutta mikkeliläiseura tiedotti yllättäen tänään, että sopimus on purettu.

Tuliko aloite sopimuksen purkamiseen Dufvan vai seurajohdon suunnalta?

– Tämä on just niin kuin tässä kerrottiin, että yhteiset keskustelut olivat pitkät kauden jälkeen ja päädyttiin tällaiseen ratkaisuun, Muotka muotoilee MTV Sportille.

Et sen tarkemmin pysty avaamaan?

– En.

Jukurit ei ole alkanut Muotkan mukaan vielä kartoittaa uutta päävalmentajaa. Muotka ei kommentoinut, millaista luotsia Jukurit aikoo etsiä Dufvan tilalle.

– Se prosessi katsotaan rauhassa. Ei ole hätä eikä hoppu sen kanssa. Vedetään yhteen ensin johtoryhmäporukalla koko juttu, ennen kuin prosessi edes aloitetaan, Muotka kertoo.

Dufva halajasi viime syksynä tiettävästi Pelicansin tulevaksi päävalmentajaksi, mutta lahtelaisseura valitsi tehtävään Ville Niemisen. Oliko tällä mahdollisesti vaikutusta Dufvan lähtöön?

– Siitä (Pelicans-kuviosta) en tiedä yhtään mitään, Muotka sanoo.

Kaksi kautta tuoreella keikalla

Kokenut kiekkoluotsi Dufva, 54, valmensi Jukureita tuoreella keikallaan seuran kahdella ensimmäisellä SM-liigakaudella. Mikkeliläisten tämä kausi päättyi viime perjantaina 2–1-jatkoaikavoittoon SaiPan vieraana, ja Jukurit sijoittui runkosarjassa 13:nneksi.

Ensimmäisellä liigakaudellaan viime vuonna Jukurit taisteli yllättäen pudotuspelipaikasta loppuun saakka ja sijoittui 11:nneksi.

Dufva toimi Jukurien valmentajana aiemmin myös 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella. Dufva luotsasi Jukurit tuolloin kakkosdivisioonasta neljään Mestis-mestaruuteen.

Lue myös:

    Uusimmat