"Itsestäni ei siihen ole" – Jukurit avaa tuoretta valmentajamuutosta

Hakkarainen viittaa Jukurien tänään maanantaina tiedottamassa ratkaisussa seuran viime torstaiseen ilmoitukseen Tarvaisen sairauslomasta. Jääkiekon SM-liigassa pelaava mikkeliläisseura kertoi tuolloin, että Jukureissa koko sen Liiga-taipaleen ajan, vuodesta 2016 eteenpäin, maalivahtivalmentajana toiminut Tarvainen on sairauslomalla marraskuun loppuun.

Millainen sopimus Riku Heleniuksen kanssa on tehty? Onko mahdollista, että Tarvainen liittyisi loppukaudesta takaisin valmennusryhmään ja Helenius jäisi pois?

– En siihen pysty kommentoimaan. Mika on sairauslomalla nyt. Kun hän palaa, sitten katsotaan, kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen sanoo puhelimitse.

Hakkarainen hyppäsi itse viime viikolla penkin taakse täydentämään Jukurien valmennusryhmää Tarvaisen jäätyä sivuun.

– Oli pakko hommata tilalle mies, koska itsestäni ei siihen ole, Hakkarainen heittää kepeästi.

– Maalivahdit ovat tärkeä osa joukkuetta niin Liigassa kuin U20:ssä. Oli hieno homma, että saatiin Riku näinkin nopealla aikataululla auttamaan meitä tässä tilanteessa.

"Pystyy varmasti auttamaan tosi paljon"

Helenius on meritoitunut entinen maalivahti, joka voitti Suomen mestaruuden ja saavutti Liigan parhaalle maalivahdille jaettavan Urpo Ylönen -palkinnon JYPissä kaudella 2011–12. Hän pelasi urallaan yhden NHL-ottelunkin.

Vuonna 2021 päättyneen ammattilaisuransa jälkeen Helenius toimi kaksi kautta Jokerien U20-joukkueen maalivahtivalmentajana.

– Hän on itse kokenut maalivahti, niin hän pystyy varmasti auttamaan meidän nuoria maalivahtejamme tosi paljon – ihan oman pelaajaurataustan takia ja myös lyhyen valmentajauran kautta. Tyytyväinen olen, että hän tuli meille, Hakkarainen ruotii.

Päävalmentajaneuvotteluissa menty eteenpäin

Maalikooste: Jukurit - Lukko 3:09
Näin kävi Jukurien edellisessä SM-liigaottelussa, jossa oli vastassa Lukko.

Hakkarainen kommentoi lisäksi auki olevaa kuumaa kysymystä Jukurien päävalmentajatilanteesta tämän kauden jälkeen. Ansiokasta työtä tehneellä Olli Jokisella on menossa kolmas kausi Jukurien päävalmentajana, mutta hänen nykyinen kontrahtinsa umpeutuu tähän kauteen.

Mikä on tilanne Jokisen ja ensi kauden päävalmentajaneuvottelujen suhteen?

– Vielä on auki, mutta itsekin toivon sitä, että nopeasti selviäisi se asia, niin pääsisi eteenpäin.

Miltä neuvottelujen eteneminen on vaikuttanut?

– Sen verran, että eteenpäin on menty asioissa. 

– Eihän näitä viikossa tai kahdessa tehdä. Pidemmän aikaa on olleet jo neuvottelut käynnissä.

Hakkarainen vahvistaa jatkokysymykseen, että eteenpäin menemisessä on kyse juuri Jokisesta.

Jukurit on tällä hetkellä SM-liigassa kahdeksantena.

Lue myös:

    Uusimmat