Jukurit onnistui pakkopaikassa – Kouvolassa hurja trilleri! Game 7 kutsuu

Jukurit tekee 0-1 maalin 1:09
Oliver Larsenin laukaus yllätti KooKoo-maalivahti Nick Malikin – katso tästä Jukurien voitto-osuma.

Jukurit onnistui päihittämään KooKoon pakkoraossa jääkiekon SM-liigassa puolivälieräsarjan kuudennessa ottelussa. Mikkeliläisvieraat voittivat tiukan taiston Kouvolassa maalein 2–1.

KooKoo johti ottelusarjaa ennen tiistai-iltaa voitoin 3–2, kun välieräpaikkaan vaaditaan neljä kiinnitystä, joten Jukureilla oli pakkovoiton paikka.

Suuria riskejä joukkueet eivät lähteneet ottamaan, mikä näkyi huippumaalipaikkojen vähyydessä. Varsin tarkkaavaisesti edenneen ottelun ensimmäinen osuma syntyi kolmannen erän puolivälissä, kun Jukurien tanskalaispuolustaja Oliver Larsenin laukaus yllätti KooKoo-maalivahti Nick Malikin ja upposi sisään längistä.

Osuma oli Larsenille pudotuspelikevään ensimmäinen. Jukurit-hyökkääjä Aatu Räty teki tilanteessa maskia Malikin edessä.

Katso Larsenin maali ylälaidan videolta.

KooKoo painoi ilman maalivahtia kovaa peliä Jukurien päätyyn, mutta mikkeliläiset pääsivät iskemään vastaan. Patrik Puistola puttasi Jukurien toisen kaapin Joachim Rohdinin päätykimmokkeen jälkeen tyhjään maaliin. 

Jukurit tekee 0-2 maalin tyhjään maaliin 1:10
Tästä Patrik Puistola ei voinut erehtyä tyhjä maali edessään.

Ottelusta kehkeytyi kuitenkin vielä tämän jälkeenkin trilleri. KooKoon Heikki Liedes kavensi pudotuspelikevään ensimmäisellä osumallaan lukemiksi 1–2, kun varsinaista peliaikaa oli 16 sekuntia jäljellä ja KooKoolla oli maalivahti pois.

KooKoo tekee 1-2 maalin ilman maalivahtia 1:03
Heikki Liedes maalasi ilmasta, kun KooKoo haki kavennusta ilman maalivahtia.

KooKoo sai viime sekunneiksi vielä mylläkkää Jukurien päätyyn, mutta mikkeliläiset selviytyivät.

Runkosarjassa tällä kaudella neljässä ottelussa Jukurien maalilla pelannut ja KooKoota vastaan tuolloin kahdesta pelistä kaksi voittoa torjunut Karolus Kaarlehto pääsi tositoimiin ensimmäistä kertaa SM-liigan pudotuspeleissä. Hän otti komeassa iltapuhteessaan 34 torjuntaa. Jukurien maalilla suuresti tällä kaudella urakoinut Oskari Salminen oli ensimmäistä kertaa tänä keväänä luukkuvahtina.

Puolustajalta maalivahdin elkeitä: Niclas Lundgren pelasti Jukurit takaiskulta 0:26
Karolus Kaarlehto sai apuja: ruotsalaispuolustaja Niclas Lundgren heittäytyi toisessa erässä Jukurien maalilla torjuntatehtäviin.

Puolivälieräsarja on nyt tasan 3–3 ja sen viimeinen ottelu pelataan huomenna keskiviikkona Mikkelissä. Välieräpaikka ratkeaa tuolloin kello 18.30 alkavassa pelissä.

Lue myös:

    Uusimmat